Scoala Gimnaziala Ciresu
Ciresu, Braila

Prezentare

Şcoala Gimnazială Cireşu este situată în centrul comunei Cireşu, amplasată în sud – vestul

judeţului Brăila, la o distanţă de 80 km faţă de reşedinţa de judeţ şi la o distanţă de 25 km faţă de drumul DN 2B Buzău– Brăila.

Şcoala Gimnazială Cireşu funcţionează respectând prevederile Legii Educaţiei Naţionale cu completările ulterioare şi este organizată pe principii nediscriminatorii, fără deosebire de naţionalitate, sex, religie.

Unitatea şcolară are personalitate juridică şi are în componenţă următoarele structuri: 4 grădiniţe în localităţile Cireşu, Batogu, Vultureni şi Scărlăteşti şi o structură cu clasele I-IV în localitatea Scărlăteşti. În cadrul şcolii sunt înscrişi 326 copii care frecventează următoarele forme de învăţământ:

  • Învăţământ preprimar – 4 grupe cu 67 copii;
  • Învăţământ primar – 7 clase cu 126 elevi;
  • Învăţământ gimnazial – 5 clase cu 108 elevi.

Şcoala noastră şi-a început activitatea la 26 ianuarie 1839 cu un număr de 12 elevi, avându-l ca învăţător pe Mihai Musceleanu. În anul 1925 s-a mai construit o şcoală nouă cu două săli de clasă, iar în anul 1937 s-au mai înălţat încă două săli de clasă.

Şcoala a funcţionat de-a lungul timpului cu toate formele de învăţământ existente în mediul rural, mai puţin treapta a doua de liceu.

În perioada 2010-2012 şcoala întră în reabilitare cu fonduri de la Banca Mondială şi Consiliul Local Cireşu.