Scoala Gimnaziala Nr.1 "Al. I. Cuza" Vaslui
Vaslui, Vaslui

Prezentare

Cine suntem

 

Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”- Vaslui este cea mai veche şcoală dintre şcolile vechi ale Vasluiului care funcţionează şi astăzi.

Situată în str. Racova, nr. 69, şi-a deschis porţile pentru prima dată în ziua de 1 septembrie 1935 sub numele de Şcoala Primară Mixtă Nr. 1 Vaslui. Localul şcolii a fost construit în anul 1928 din cărămidă, cu patru săli de clasă, cu scopul de a o folosi pentru primară, însă din lipsă de posturi a funcţionat Şcoala de Meserii până în anul 1930, când se mută în local propriu, iar clădirea rămâne goală, nelocuită, până în anul 1935, când se înfiinţează Şcoala Primară Nr. 1 Mixtă.

Anul 1965 este anul în care şcoala îşi schimbă denumirea în „Şcoala de 8 ani Nr. 1 Vaslui”, iar din anul 1969 şi până în anul 2003 a fost cunoscută sub denumirea de Şcoala Generală Nr. 1 Vaslui. În anul 2001 şcoala se mută în noua clădire locală finanţată de Banca Mondială.

Noul local de şcoală cuprinde 12 săli de clasă dotate corespunzător, 2 laboratoare de fizică-chimie şi biologie, 1 cabinet de informatică, limba română, istorie o bibliotecă cu peste 10 000 de cărţi.

În anul 2003 Şcoala a preluat numele lui Alexandru Ioan Cuza.

În anul 2011 Şcoala preia prin comasare şi  şcolile  Brodoc şi  Rediu. Şcoala Brodoc a fost renovată prin fonduri europene – proiect derulat prin Primăria Vaslui. Localul este acum modern, cu săli de clasă luminoase, laborator de informatica, sală şi teren de sport, oferind atmosferă placută pentru derularea procesului de învăţământ.

Şcoala Rediu a fost recent renovată şi oferă 2 săli de clasă moderne, laborator de informatică în vederea derulării în condiţii foarte bune a activităţilor şcolare.

Şcoala dispune de cadre didactice calificate cu înaltă pregătire profesională, în majoritate titulari, care asigură un bun demers didactic.