Scoala Gimnaziala Nr. 1, Valea Seaca
Valea Seaca, Bacau

Prezentare

Localizata in sud-estl judetului Bacau, Scoala Valea Seaca are in componenta sa o scoala cu clasele I-VIII si trei scoli cu clasele I-IV (Nr 2 - Mandrisca, Nr. 3 - Palamida si cea din satul Cucova). De asemenea prezinta ca structuri patru gradinite cu program normal (in cadrul acelorasi scoli deja mentionate). Programul este in doua schimburi, orele fiind de 45 de minute cu pauze de 5 minute, schimbul doi incepand de la ora 12:10 pana la ora 18:00. De asemenea are si o sala de sport, o biblioteca si un cabinet de consiliere scolara (in curs de acreditare). Doua dintre structurile scolii (Scoala cu clasele I-IV, Nr. 2 si Scoala cu clasele I-IV, Cucova) isi desfasoara orele cu predare simultana, una dintre ele simultan clasele I-IV si respectiv I-III si II-IV.

Scoala are personal didactic calificat, o populatie scolara diversa si dispune de baza materiala si dotari. Tipurile de servicii educationale oferite elevilor curpind integrarea copiilor in invatamantul de masa si sprijinirea elevilor Rromi pentru continuarea scolii atat gimnazial cat si liceal prin implementarea de programe cum ar fi "Scoala dupa scoala" sau "A doua sansa".

Scoala se confrunta cu o scadere a interesului familiilor grav afectate de problemele socio-economice cu care se confrunta pentru mentinerea copiilor intr-o institutie de invatamant de unde apar noi probleme ridicate la nivelul comunei: obtinerea unor rezultate scolare nemultumitoare, lipsa de incredere intr-un viitor precum si cresterea delincventei juvenile. Intr-un asemena tablou, cadrul profesoral al scolii noastre isi desfasoara activitatea adoptand un plan de masuri capabil sa reabiliteze familia, copilul si comunitatea.

Galerie foto

plansa realizata de d-na inv. Maria Dumitru Scoala nr. 1, din ata si lipici Cele patru anotimpuri - plansa realziata de d-soara prof engl. Elena-Diana Luncasu Usa clasei a III-a, Scoala Nr. 1, Valea Seaca, inv. D-na Maria Dumitru Costum realizat de d-na ed. Ileana Pravat, G.N.P. Nr. 3, Valea Seaca Scoala nr. 3, Valea Seaca Clasa a III-a, Scoala Nr. 3, Valea Seaca Planse realizate la Scoala cu clasele I-IV, Nr. 3, Valea Seaca, clasa a III-a, d-na inv. Doinita Atomei Desene realizate de elevii clasei a III-a, inv. Donita Atomei