Scoala Gimnaziala Zambreasca
Zambreasca, Teleorman

Prezentare

La 14 iunie 1901, în comuna Zîmbreasca se naşte Alexandru Bădăuţă, care-şi petrece copilăria şi primii ani de şcoală în comuna natală.

Urmează cursurile gimnaziale şi liceale în Piteşti la actualul liceu "Nicolae Bălcescu", între anii 1912 şi 1921, iar după absolvire face parte din societatea culturală "Doina" şi mai târziu din "Junimea".

Prin poziţia socială pe care a dobândit-o la un moment dat, Ministru la Propagandă şi Cultură, a dorit să-şi înalţe din punct de vedere socio-cultural şi educativ comuna natală.

Obţinând fonduri băneşti a dorit să facă din localitatea natală o aşezare model.

A început cu şcoala; vechiul local era neîncăpător dat fiind numărul mare de elevi la timpul respectiv. A găsit sprijin şi entuziasm la oamenii de frunte ai comunei - Primarul Florea Măruţă, Directorul şcolii I. Găiseanu şi corpul didactic din care făceau parte şi verii săi Gheorghe şi Ionel Bădăuţă.

La ridicarea şcolii au participat voluntar sătenii din comună, cât şi cei din comunele limitrofe.

Construcţia parterului s-a finalizat în anul 1944, iar etajul 30 ani mai târziu.

Prin grija sa  a dotat şcoala cu numeroase volume, punându-se astfel bazele bibliotecii şcolii.

Cadrele didactice, atât cele în vârstă cât şi cele tinere, au venerat contribuţia, sprijinul şi îmbărbătarea d-lui Alexandru Bădăuţă şi de aceea au fost în unanimitate de acord ca acest aşezământ de educaţie să poarte numele de "ALEXANDRU BĂDĂUŢĂ".

În prezent la şcoala noastră sunt înscrişi şi frecventează cursurile 131 elevi şi preşcolariastfel:

1. La Grădiniţa cu program normal Zîmbreasca - structură a Şcolii gimnaziale "Alexandru Bădăuţă"funcţionează trei grupe cu 45 preşcolari:

- grupa mică 16 preşcolari

- grupa mijlocie 17 preşcolari

- grupa mare 12 preşcolari

2. La Şcoala gimnazială"Alşexandru Bădăuţă" funcţionează:

- Ciclul primar 2 clase omogene: clasa I, cu 13 elevi şi clasa a II-a cu 12 elevi, iar clasele a III-a şi a IV-a funcţionează în regim de predare simultană cu un efectiv de 9 elevi clasa a III-a, respectiv 9 elevi clasa a IV-a;

- Ciclul gimnazial funcţionează tot în regim de predare simultană astfel:

Clasa a V-a cu un efectiv de 6 elevi face cuplaj cu clasa a VIII-a cu un efectiv de 13 elevi, iar clasele a VI-a şi a VII-a sunt clase omogene cu un număr egal de elevi, respectiv 12 elevi.

Din punct de vedere al dotării şcoala gimnazială "Alexandru Bădăuţă"dispune de:

- Laborator Informatică

- Laborator Fizică - Chimie

- Cabinet Matematică

- Cabinet Limba şi literatura română

- Cabinet Biologie

- Cabinet Istorie - Geografie

- Sală pentru Educaţie fizică şi sport.

Toate acestea sunt dotate cu materiale de învăţământ moderne, specifice fiecărei discipline de studiu, respectând particularităţile de vârstă ale şcolarilor şi preşcolarilor.

 

Galerie foto

Spatii destinate învățământului primar Spații destinate învîțământului primar sala de sport este dotată cu materiale sportive de generaţie nouă o fotografie din biblioteca şcolii sala de sport este dotată cu materiale sportive de generaţie nouă o fotografie din biblioteca şcolii Este o fotografie din laboratorul de informatică al şcolii noastre sala de sport este dotată cu materiale sportive de generaţie nouă o fotografie din biblioteca şcolii fotografie a scolii