SCOALA DRAGOȘ VODĂ
Dragos Voda, Calarasi

Prezentare

SCURT ISTORIC

La 20 octombrie 1903 a luat fiinţă şcoala în satul Dragoş-Vodă. În anul 1910 se termină construirea primul local de şcoală, format dintr-o singură sală de clasă, un hol la intrare şi o cancelarie mică. La finele lunii noiembrie 1916, comuna Dragoş-Vodă este ocupată de trupele germano-bulgaro-turce. Din acest motiv şcoala se închide pe perioada  întregului an şcolar 1916-1917.

În anul scolar 1938-1939 au fost înscrişi la şcoala din satul Dragoş-Vodă, în clasele I-IV, 147 elevi. În anul scolar 1939-1940 sunt înscrişi la clasele I-IV 286 elevi, iar la cursurile complementare clasele V-VII au fost înscrişi 892 elevi.

În anul 1970 se construieşte noul local al Şcolii generale de 8 clase cu 12 săli, 2 laboratoare şi un atelier mecanic.

Astazi, 2015, la Scoala Gimnaziala Nr.1 Dragos-Voda.... fiecare elev ascunde o comoară care aşteaptă să fie descoperită.... Şcoala noastră este cheia acestei comori.

 

DEVIZA ȘCOLII

,,O școală pentru fiecare"

 

VIZIUNEA ȘCOLII

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Dragos-Voda, jud.Calarasi doreste sa devina un mediu scolar dinamic si democratic, care sa asigure accesul la educatie, oferind sanse egale de dezvoltare personala fiecarui elev prin dobandirea competentelor cheie, care sa permita tinerilor insertia sociala si invatarea pe tot parcursul vietii.

 

MISIUNEA ȘCOLII

Misiunea Scolii Gimnaziale Nr.1 Dragos-Voda este ca, impreuna cu comunitatea locala sa le asiguram elevilor conditii de invatare, sa le dezvoltam competente si sa le formam atitudinile necesare integrarii si adaptarii la schimbari intr-o societate democratica, in care accentul se pune pe initiativa, pe capacitatea de asumare a raspunderii si pe respectarea legilor ei.

Scoala noastra isi propune inzestrarea copilului cu acele cunostinte, capacitati si atitudini care sa stimuleze raportarea afectiva si creativa la mediul social si natural, sporirea accesului tuturor elevilor la o educatie de calitate si la cresterea succesului scolar, oferind sansa fiecaruia sa-si construiasca viitorul si sa se adapteze unei societati dinamice.

 

Resursele  materiale

Săli de clasă – 21

Cabinete – 4

Laboratoare – 2

Biblioteca – 1

Sală şi teren de sport

Material didactic – şcoala este dotată satisfăcător  cu  material didactic modern

Acces la reţeaua internet

Galerie foto