Școala Gimnazială ,,George Enescu" Năvodari
Constanta, Constanta

Prezentare

Școala Gimnazială  „George Enescu” Năvodari se poate mândri cu o bogată tradiție și cu o îndelungată istorie de peste opt decenii. De-a lungul anilor, cadre didactice cu multă experiență au îndrumat pașii multor generații de elevi.

Primele informatii despre aceasta institutie le avem din anul 1924 cand functiona ca Scoala elementara de 4 ani, pe strada Pescarilor. Aceasta se va muta  pe strada Berzei, intr-o construcie veche, unde va exista Scoala generala Navodari cu clasele I-VII. Intr-o monografie a localităţii în perioada anilor 1928-1950, se consemnează faptul ca în comuna Năvodari era o şcoală cu o singură sală de clasă iar grădiniţa pentru copii funcţiona în aceeaşi clădire cu şcoala.

Din anul 1958 datează mai multe informaţii despre sumele de bani repartizate pentru reparaţiile şcolii, precum şi pentru execuţia unei şcoli noi. Astfel in anul 1959 se construieste primul corp al actualei cladiri, cu 12 sali de clasa unde va functiona din 1961 Scoala medie Navodari cu clasele VIII- XI. Din anul 1965 aceasta va deveni liceu cu clasele IX- XII, si incepand cu anul 1966 in acelasi corp de cladire va functiona impreuna cu Scoala generala.

Industrializarea orasului Navodari a determinat cresterea numarului populatiei si orientarea catre industria chimica. Acest lucru a condus la transformarea liceului intr-un liceu industrial cu profil chimic, si, implicit a fost necesar un nou spatiu. Un alt corp de cladire a fost construit in anul 1968 si a fost destinat cursurilor gimnaziale. Abia in anul 1978 liceul se muta in actuala cladire, si Scoala generala ramane singura institutie in acest local. În anul 1982 a devenit Şcoala generală nr. 1 Navodari datorită construcţiei unei noi şcoli în oraş, si isi va pastra aceasta denumire pana in anul 2009, cand va fi numita Scoala cu clasele I-VIII “George Enescu” Navodari.