Scoala Gimnaziala Nr.1 Stefanestii de Jos
Stefanestii de Jos, Ilfov

Prezentare

Şcoala Nr. 1 Ştefăneştii de Jos  este o şcoală centrată pe promovarea valorilor şi principiilor democratice, pe implicarea mai largă a comunităţii în viaţa şcolii şi extinderea serviciilor şcolii pentru comunitate. Şcoala din Ştefăneşti este o şcoală care militează pentru dreptul la educaţie a fiecărui copil, pentru atractivitatea  procesului didactic, pentru  evitarea absenteismului şi abandonului şcolar.  Climatul educaţional al şcolii este bazat pe performanţă, competiţie transparentă şi onestă, pe cooperarea şi încurajarea iniţiativei individuale şi a inovaţiei didactice menite să susţină dezvoltarea individuală a fiecarui elev şi egalitatea de şanse prin educaţie.

 

 

Scurt istoric al școlii

Scoala era prevazuta cu doua sali de clasa, insa, fara locuinta pentru cadrul didactic.
Costul constructiei se ridica la 16.213,10 lei fiind acoperit din fondurile judetene si din efortul populatiei locale.
Activitate scolara exista si inainte de 1909, astfel inspectorul comunal Constantin Popescu (titular Afumati) solicita construirea unui local de scoala, deoarece procesul de invatamant se desfasura intr-o casa taraneasca, improprie. Astfel s-a construit scoala in 1909-1910.

 Scoala din Stefanesti functiona cu doua posturi ocupate de invatatorul Ion Tarigradeanu (42 ani, gradul definitiv in invatamant si un salariu de 2650 lei) si de domnisoara invatatoare Clemansa Negrini (26 ani, gradul definitiv in invatamant si un salariu de 2550 lei).

Referitor la populatia scolara, conform ,,Anuarului invatamantului primar (1933)’’, in anul scolar 1932-1933 numarul elevilor inscrisi in catalog era de 118 dintr-un total de 228, din care 190 de copii romi.