SCOALA GIMNAZIALA POGANU
Dumitresti, Olt

Prezentare

SCOALA GIMNAZIALA POGANU

Com Verguleasa. Jud. Olt. Romania

Cod postal: 237 534

Cod sirues: 991 974

Cod siruta:  129 861

Telefon/fax: 0249 468 312

Adresa mail: scoalapoganu@yahoo.com

       Şcoala Gimnaziala Poganu funcţionează actualmente în doua corpuri de clădire, putand aminti din istoricul ei  faptul ca  prima şcoală  a fost construită  in  urma Marii Uniri din 1918, respectiv  in anul 1922 in urma reformei invatamantului. Această şcoală a fost  reconstruita in 1971, deoarece nu mai facea fata cresterii numarului de elevi si a functionat pana la jumatatea deceniului IX ca Scoala cu clase I-X.  Este o şcoală solidă, din caramida,   moderna, dar care se preteaza foarte bine pentru modernizari cu investitii minimale, ce vor creste si imbunatati in mod sigur nivelul educational atat al elevilor cat si al  membrilor comunitatii. Are 10 săli mari de clasă, precum si un pod mare şi spaţioas.

Corpul de clădire căruia i s-a mai adaugat (separat: Corpul A+corpul B) în anul 1971 încă o parte, are actualmente 12 săli de clasă, un secretariat, direcţiune, cancelarie şi diferite alte încăperi cu diferite utilităţi.

Incepand cu anii 1994 -1999, efectivul elevilor a scazut, insa nu dramatic, atat din cauza sporului demografic redus cat si din cauza emigrarii in stainatate a  unor familii intregi.

Incepand cu anul 2000 situatia s-a redresat,  atat pe fondul relansarii economice a zonei, cat si datorita investitiilor nu mari dar importante,  ceea ce face ca tinerii sa ramana in zona si sa o dezvolte.

Corpul B al scolii a fost reabilitat si modernizat,program finantat de Banca Mondiala,lucrarile s-au finalizat in martie 2012.Salile au fost dotate cu mobilier scolar nou,table scolare.

Tineretul  rămas în comună, a început să lucreze tot mai mult în agricultură (reorientata  de la cultura cerealiera oarecum nerentabila spre legumicultura), să crească animale, să deschidă diferite mici întreprinderi prin care şi puterea economică a comunei a crescut.

 In anul SCOLAR 2018- 2019  se va infiinta  o clasa pregatitoare, iar la clasa I  sunt inscrisi 16 de elevi, ceea ce înseamnă că populaţia şcolară rămâne pozitiv constantă cu o tendinta  ascendenta, cu un număr de aproximativ 200-260  elevi în fiecare an.

Posturile sunt ocupate 100%  de  cadre calificate conform cerinţei fiecărui post, situaţie fericită deoarece copii nu mai au tendinţa de a pleca la şcolile din Dragasani, municipiu care,  desi este oras in alt judet  este  la doar la 5 km de comuna Vereguleasa. Pe de altă parte elevii sunt bine pregătiţi. Astfel în fiecare an avem elevi care sunt admişi la cele mai bune şi prestigioase licee şi grupuri şcolare din jud. Valcea, mun. Slatina si tara.

Şcoala Gimnaziala Poganu funcţionează într-un singur schimb, cu un număr de 8 clase.In unitatile scolare din comuna Verguleasa  sunt inscrisi 224 elevi.

Galerie foto

9 MAI ,,ZIUA EUROPEI,, sarbatorita la scoala noastra ZIUA EDUCATIEI,5 OCTOMBRIE ZIUA EDUCATIEI,5 OCTOMBRIE