Scoala Gimnazială „Regele Mihai I”
Sectorul 6

Prezentare

Școala Gimnaziala „Regele Mihai I” este situata in cartierul Militari din sectorul 6 si a fost construita in anul 1980. Elevii si cadrele didactice  din scoala isi desfasoara activitatea intr-o cladire cu trei nivele avand 19 sali de clasa. Scoala are trei laboratoare: de biologie, de  fizica si de chimie.

Institutia noastra asigura scolarizarea tuturor copiilor din circumscriptia arondata si nu numai, pregatirea suplimentara a elevilor de clasa a VIII-a, in vederea sustinerii testelor nationale, cultivarea si dezvoltarea predispozitiilor native ale elevilor, pentru obtinerea unor rezultate deosebite, cresterea increderii si implicarii parintilor in activitatea desfasurata, prin comunicarea permanenta scoala - familie, atat privind capacitatile copiilor, cat si rezultatele obtinute, stimularea dorintei de autodepasire.

Oferta educationala a scolii este generoasa si atent conceputa in asa fel incat procesul instructiv-educativ sa fie centrat pe elev si sa respecte particularitatile de varsta, interesele si aptitudinile elevilor.

Cadrele didactice ale scolii beneficiaza de o buna pregatire profesionala, de o bogata experienta, dar si de pasiune si daruire, ceea ce le permite organizarea si desfasurarea unui proces instructiv - educativ de calitate, reflectat in rezultatele de exceptie obtinute de elevii nostri la testarile nationale si olimpiadele scolare.

Elevii si cadrele didactice beneficiaza de o biblioteca cu peste 15000 de volume, de un cabinet medical  deservit de un medic de specialitate si o asistenta medicala. Finantarea scolii se face de la bugetul de stat (plata salariilor, reparatiilor curente, utilitatilor, dotarea cu manuale si alte materiale didactice auxiliare) si din surse extrabugetare provenite din sponsorizari, donatii.

Personalul scolii este format din 40 cadre didactice, 4 persoane angajate ca personal didactic-auxiliar si 7 persoane angajate ca personal nedidactic. Din totalulde 40 de cadre didactice 29 sunt titulari iar 11 sunt suplinitori. 60% dintre cadrele didactice au gradul I, 25% au gradul II, 15% au gradul definitiv iar 5% sunt debutanti. Media de varsta a cadrelor didactice este de 40 de ani.

Galerie foto

La cursuri Concurs de șah Sărbătorirea Halloween Sărbătorirea zilei lui Eminescu Tradiții și obiceiuri din Muntenia Deschiderea anului școlar Sărbătorirea zilei PI DAY Vizita Prințului Nicolae la noi în școală