scoala Gimnaziala"Gheorghe Popescu" margineni-Slobozia,Locatia Baltati
Scornicesti, Olt

Prezentare

Şcoala cu cls. I-VIII "Gh. Popescu" Mărgineni-Slobozia-

Scoala Primara BaltatiIn anul 1838 , se deschid la Mărgineni porţile primei şcoli primare. Aceasta a funcţionat până în anul 1867 când s-a desfiinţat din cauze necunoscute. La data de 1 septembrie 1919 s-a înfiinţat o nouă şcoală primară în localitatea Mărgineni. In anul 1927 s-a dat în folosinţa noua şcoală care este funcţională şi astăzi şi care este construită pe un teren donat de învăţatorul Gheorghe  Popescu, de aici si numele scolii.

Prima şcoala primară din satul Bălţaţi s-a înfiinţat în anul 1838.

In anul 2004 a început construcţia şcolii primare din localitatea Bălţaţi, cu fonduri europene din “ Programul de Reabilitare a Infrastructurii Scolare” (P.R.I.S). In anul 2006 şcoala nouă a fost terminată. Incepând cu 01.09.2006 prin decizia nr. 336 a I.S.J. Olt se aprobă noua denumire a şcolii: Scoala cu cls. I-VIII “ Gh. Popescu” Măgineni-Slobozia.

Şcoala cu cls. V-VIII din localitatea Mărgineni-Slobozia sau şcoala de la Sache (cum i se mai spune),s-a construit după anul 1960.Şcoala s-a construit pe terenul proprietarului Topală ce se întindea de la terenul familiei preotului Stănculescu şi până la cel al proprietarului Tache Turlan. In curtea şcolii a rămas casa proprietarului Topală , ce a servit ca grădiniţa până aproape de anul 2000, iar în anul 2007 aceasta s-a demolat.