Scoala "Colonel Constantin Langa" Miroslava
Miroslava, Iasi

Prezentare

 

 


În prezent ea cuprinde 13 sate, face parte din comunele de talie mare şi este situată în partea centrală a judeţului Iaşi, la limita sud-vestică a municipiului Iaşi. Începând din aprilie 2004 face parte din Zona Metropolitană Iaşi.


În comună funcţionează 12 unităţi şcolare şi 10 grădiniţe, aparţinând de 3 unităţi şcolare cu personalitate juridică: Şcoala "Colonel Constantin Langa" Miroslava, Şcoala "Dimitrie Anghel" Corneşti şi Şcoala cu clasele I-VIII "Miron Barnovschi" Uricani.

Localitatea Miroslava este sat centru de comună, atestat documentar din anul 1579. Este situată la 5 Km de municipiul Iaşi. Zona care altădată delimita satul de oraş este acum un adevărat cartier de vile elegante şi cochete, în plină dezvoltare.

Comuna_Miroslava

 

Şcoala “Colonel Constantin Langa” a luat fiinţă la data de 01.09.1904. A fost construită de către colonelul Constantin Langa, proprietarul moşiei Langa (om politic influent şi primar al municipiului Iaşi în perioada 7 iunie 1891 - 16 ianuarie 1892) care a donat şcolii 6,5 ha teren.
Colonelul Constantin Langa Placa inscriptie

Iniţial şcoala a fost prevăzută cu o singură sală de clasă şi o cancelarie, suferind apoi de-a lungul timpului numeroase transformări. În anul 2003 şcoala a fost consolidată şi redimensionată prin Programul de reabilitare a şcolilor din mediul rural, finanţat de Banca Mondială.

Pe lângă şcoala şi grădiniţa din localitatea - centru de comună (Miroslava), Şcoala "Colonel Constantin Langa" cuprinde în prezent şi locaţiile: Horpaz, Valea Adâncă şi Valea Ursului, fiecare cu clase I-IV şi grădiniţă.

Şcoala „ Col. C. Langa” Miroslava are în prezent un efectiv de 260 elevi, repartizaţi în 11 clase (6 clase învăţământ primar şi 5 clase învăţământ gimnazial) şi 26 cadre didactice titulare.

Galerie foto