Scoala Gimnaziala Bautar
Bautar, Caras-Severin
Prezentare
"Educaţia este un ornament în vremuri de prosperitate şi un refugiu în vremuri de restrişte." ARISTOTEL
Scoala cu clasele I-VIII Bautar cu personalitate juridica are ca structuri Scoala cu cls. I-IV Cornisor, Gradinita P.N. Bautar, Gradinita P.N. Cornisor si, incepand cu data de 01.09.2007, Scoala cu cls. I-VIII Bucova si Gradinita P.N. Bucova.
Cele 3 scoli, incluzand si gradinitele, isi desfasoara activitatea in 5 localuri diferite aflandu-se la o distanta considerabila una fata de cealalta.
Teritoriul administrative al comunei Bautar a fost locuit din cele mai vechi timpuri, prima atestare documentara certa datand din anii 1740 – 1750.
Comuna Bautar, situata la poalele Muntilor Retezat si Poiana Rusca, Poiana Marului si Muntii Tarcului, cuprinde cursul superior al Vaii Bistrei si versantii sudici ai Muntilor Poiana Rusca si cei nordici ai Muntilor Tarcu si este situata la extremitatea nord-estica a judetului Caras-Severin, pe soseaua D.N. 68 intre orasele Otelu-Rosu si Hateg din judetul Hunedoara.
In perioada anilor 1950 – 1968 , in localitatea Bautar, au functionat 2 scoli cu clasele I-VIII dupa care s-au contopit si a ramas una singura cu clasele I-VIII si 2 scoli primare, respectiv Scoala cu cls. I-IV Cornisor si Scoala cu cls. I-IV Bautar.
In perioada 1977 – 1979 la nivelul Scolii cu cls. I-VIII Bautar s-a organizat un curs de alfabetizare pentru locuitorii comunei.
In perioada 1980 – 1985 la Scoala cu cls. I-VIII Bautar a existat si prima treapta de liceu cu profil agroindustrial , respectiv clasa a IX-a si a X-a.
Prima mentiune a scolii din satul Bucova dateaza din anul 1795 , cand frecventau cursurile scolare trei baieti si zece fete , limba de predare fiind limba romana. Numele primului invatator care s-a pastrat este al preotului Ion Albulescu , care a functionat intre anii 1850 – 1855.