Scoala Gimnaziala Horia
Horia, Tulcea

Prezentare

Scoala Gimnaziala Horia

Com. Horia Jud. Tulcea

Te/fax: 0240 576 023

E-mail: horiascoala@yahoo.com

Scoala noastra este situata in centrul localitatii Horia, judetul Tulcea. Scolarizeaza 171 copii, in trei cicluri de invatamant: preprimar, primar si gimnazial. Functioneaza in doua cladiri cu destinatia scoala, respectiv, gradinita. Este unitate de invatamant de stat, de zi, coordonatoare, avand in structura sa si Gradinita Floresti.

 

SCOALA IERI SI AZI...

"Cat timp tine educatia?...Atat cat tine viata!" ( J. Michelet)

 

Scoala Gimnaziala Horia a functionat ca unitate de invatamant de prin anul 1900, in mai multe localuri improvizate, iar primul invatator al satului Ortachioi - Horia de azi - a fost preotul.

Intre anii 1912-1914s-a inaltat in sat scoala, care a fost data in folosinta la inceputul anului scolar 1914-1915.

Anul scolar 1959-1960 a deschis epoca invatamantului elementar de 7 ani si apoi de 8 ani pentru toti copiii.

In luna mai 1970 incepe constructia unei noi scoli, asa cum se vede astazi, cu parter si etaj, cu opt sali de clasa, laboratoare, biblioteca, sala pentru profesori. Aceasta s-a dat in folosinta la 15 septembrie 1971.

Ce este scoala din Horia astazi? Doua corpuri de scoala, respectiv gradinita, mari, spatioase, dotate cu mobilier adecvat si mijloace moderne obtinute prin PIR. Scoala se afla la sfarsitul unui amplu proces de reabilitare, astfel incat si copiii de la tara sa poata invata intr-un mediu asemanator celui de la oras.

Galerie foto