Școala Gimnazială Nr.7
Botosani, Botosani

Prezentare

Scoala Gimnazială Nr.7 Botoșani este situata intr-un cartier mai nou al orasului Botosani.Este  alcatuita din doua corpuri(corpul A si  corpul B) moderne.La scoala noastra vin elevi din toate cartierele orasului, datorita renumelui pe care l-a dobandit cu timpul.Cladirea scolii este imprejmuita de mult spatiu verde .Terenul de sport este unul dintre cele mai mari si mai moderne, dotat cu pista pentru atletism.

 

 A  scrie istoria invatamantului romanesc fara a face o referire la cel botosanean inseamna a face un lucru incomplet, avand in vedere oamenii de valoare pe care i-a dat acest tinut al Botosanilor. In acelasi timp insa, o istorie a invatamantului local ar fi inexacta daca nu ar contine o cat de mica informatie despre Scoala nr. 7 Botosani. Din doua motive: al vechimii si al valorilor sale.

    Evident, de-a lungul timpului, scoala a avut mai multe denumirii si chiar localuri. Intorcandu-ne la origini gasim informatii despre Scoala de fete nr. 1 cu incepere din anul 1860, sub forma unei scoli primare de fete, care "a funcionat in diverse localuri pana in 1889."

    Potrivit monografiei scolii - pastrata in manuscris - redactata in intervalul octombrie-noiembrie 1958 de doamna secretara Marcata Iulia, abia in 1889 scoala "s-a bucurat de un local propriu apt" pentru o asemenea activitate. Totusi probleme au mai fost: cele doua razboaie mondiale insotite de distrugeri, rechizitii si evacuari sau mutarea temporara in sediul Scolii de baietii nr. 1, in timp ce in propriul sediu a functionat Scoala normala "Despina Doamna".

    Incepand cu anul scolar 1939/1940, pe langa ciclul primar, va funciona un curs complementar (actualul ciclu gimnazial) compus din clasele I - VII. Alte transformari: in 1944 a devenit Scoala nr. 1 mixta, iar in 1948/1949, Scoala de fete se transforma in Scoala de baietii nr. 1, pentru ca din 1957 sa primeasca numele de Scoala de 7 ani nr. 7, sau, pe scurt, Scoala nr. 7, nume pe care il pastreaza si astazi.Scoala este situate in partea de nord-vest a orasului

    La 15 septembrie 1975 inceputul de an scolar a coincis si cu mutarea intr-un nou local - unde funcioneaza si in prezent: la numarul 7 de pe strada Varnav.

VIZIUNEA

 

Pentru a dezvolta şi a ne dezvolta trebuie să clarificăm ceea ce este bine, valoros şi util pentru noi şi pentru copiii noştri. Numai după aceea putem hotărî ce trebuie schimbat şi ce trebuie păstrat.

 

 

 

MISIUNEA

 

Şcoala satisface nevoile fiecărui elev de a se simţi competent în a deţine şi utiliza informaţia, deschis spre schimbare şi spre a învăţarea şi respectarea valorilor unei societăţi democratice.

 

Şcoala Gimnazială Nr.7Botoşani oferă fiecărui elev o educaţie particularizată  într-un mediu sigur, de susţinere,  care promovează învăţarea reflexivă, auto-disciplina, motivarea  şi excelenţa  în dezvoltarea individuală.


Echipa Şcolii Gimnaziale Nr. 7 Botoşani este deschisă dialogului cu comunitatea şi se alătură părinţilor şi comunităţii pentru a asista elevii  în  învăţarea pe tot parcursul vieţii, cultivând stima de sine şi a respectul faţă de ceilalţi.

 

 

 

 

 

 

ŢINTE STRATEGICE

 

1.    

Ø Reconsiderarea managementului la nivelul şcolii şi al clasei în perspectiva egalizării şanselor. Formarea continuă a managerilor în strânsă legătură cu previziunile de evoluţie a cadrului legislativ şi a politicilor în domeniu.

2.    

ØParticiparea tuturor cadrelor didactice la programele de formare continuă, asigurate de instituţiile abilitate, în funcţie de nevoile identificate

3.    

Ø Optimizarea procesului de predare/învăţare prin utilizarea unor instrumente moderne, compatibile cu nivelul actual al sistemelor educaţionale folosite în lume (I.T.)

4.    

Ø Îmbogăţirea bazei materiale, modernizarea laboratoarelor şi motivarea personalului în vederea realizării scopurilor propuse, prin atragerea de resurse bugetare şi extrabugetare

5.    

Ø Dezvoltarea spiritului de colaborare şi a multiculturalismului prin dezvoltarea parteneriatelor naţionale şi internaţionale