Scoala Gimnaziala "Varadi Jozsef" Sfantu Gheorghe
Sfantu Gheorghe, Covasna

Prezentare

BINE AŢI VENIT pe pagina şcolii noastre aflată în construcţie

 

 VÁRADI NAPOK! 

 ZILELE VÁRADI!

2010.V.20-21

 

Derű az iskolában -+

Két napig másféleképpen telik az idő a Váradi József Általános Iskolában: az ötödik alkalommal megszervezett iskolanapokon délutánig-estig is örömmel maradnak a diákok, és bár a hangulat már a közelgő nyári vakációt idézi, gondolkodó fejekre olykor nagyobb szükség volt, mint egy-egy álmosító tanórán. Idén a környezetvédelem köré csoportosították a különféle játékokat, versenyeket (elem- és pillepalackgyűjtés, természetfotók, tanösvényavatás, kézimunkák eldobott anyagokból, nukleáris energiafelhasználás megvitatása), volt főzőcske, tanár-diák vetélkedő, mindenféle meccs, előadás, tánc és játék — kicsiknek és nagyoknak közel hetven lehetőség a tartalmas szórakozásra. Ez alkalomra Varázstoll címmel az író és rajzoló kedvűek alkotásait is kinyomtatták, és tegnap avatták a biológialaboratóriumot, amelynek felújításához a diákbörzék és bolhapiacok bevételei is hozzájárultak. (demeter)

http://www.3szek.ro/load/cikk/29252/Der%C5%B1%20az%20iskol%C3%A1ban

 


La Şcoala Varadi Jozsef a avut loc un Festival de teatru pentru copii

Aprilie 26th, 2010 

 

Ca în fiecare an în perioada zilelor orașului, Școala cu clasele I-VIII “Váradi József” din Sf.Gheorghe a găzduit festivalul de teatru pentru copii, eveniment devenit tradițional. Au participat nu mai puțin de 220 de elevi din diferite localități ale județului: Cernat, Tg.Secuiesc, Belin, Chichiş, Mărtineni, Ghelința, Şcoala Ady Endre şi Şc. cu clasele I-VIII “Váradi József”.

Câştigătorii festivalului pentru clasele primare au fost elevii din clasa a IV-a D de la Școala cu clasele I-VIII “Váradi József”, iar la categoria claselor V­-VIII, elevii din Mărtineni şi din clasa a VI-a B de la Şc. cu clasele I-VIII “Váradi József”. Organizatorul festivalului a fost învățătoarea Péter Kinga. Membrii juriului au fost profesoarele Incze Melinda, Szilágyi Andrea, Barti Adele, Szabó Erika şi elevul Miklós Dávid din clasa a VI-a B.

 

Sursa: http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=8095

 

2010 január 13., szerda

 

Nyílt nap. A sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskola Step by Step alternatív tagozata ma 8―10 óráig bemutató tevékenységre várja az érdeklődő szülőket az új épület IV. osztályaiban.

  Album foto

 

 

Közös karácsonyi ünneplés

A "Váradi  József" Iskola   református V-VIII. osztályai együtt ünnepeltek XII.14-én a szemeriai református templomban.

Minden osztály a maga stílusát, jó kedvét, lelkesedését hozta ajándékba a jelenlévő szülőknek, családtagoknak, kisebb testvéreknek, ismerősöknek és ezekből állt össze a színes és tartalmas műsor, melyben mindenki számára kínálkozott bőven karácsonyi lelki csemege.

 

 

 

15dec2009-varadi.jpg

 

 

În întâmpinarea sărbătorilor de iarnă la Şcoala „Varadi Jozsef”

Decembrie 15th, 2009 Observatorul de Covasna - http://www.covasnamedia.ro/beta/?p=5437

Chiar dacă situaţia generală a învăţă mântului românesc nu este una de bun augur, iar cadrele didactice şi elevii sunt afectaţi serios de ultimele decizii ale guver nanţilor noştri, totuşi la Şcoala cu clasele IVIII „Varadi Jozsef“ din Sf. Gheorghe sa decis

ca porţile şcolii să nu se închidă, pentru elevi, mai devreme de 16 decembrie, în timp ce o parte a cadrelor didactice vor fi în activitate inclusiv în data de 18 decembrie. Aceste decizii au urmărit în primul rând asigurarea unui climat specific sărbătorilor de iarnă, astfel încât fiecare elev din şcoală să simtă emoţia Crăciunului, bucuria de a dărui, de a fi împreună cu ceilalţi şi de a întâmpina Noul An cu sufletul curat şi cu speranţa în mai bine. În acest sens, de săptămâna trecută au început să se desfă şoare în unitatea noastră de învăţământ diverse activităţi cu caracter festiv, pe scena şcolii noastre păşind elevi şi de la alte şcoli din localitate. Astfel, vineri – 11 decembrie, şcoala noastră a fost gazda Festivalului de colinde „Adolescent”, elevii şi cadrele didac tice bucurânduse de reprezentaţia unor solişti ale căror nume sunt deja consacrate pe scenele covăsnene: Balint Jozsef, Lazar Eniko, Paul Grosar şi grupul vocal „Cres cendo” al Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, sub conducerea doamnei profe soare Liliana Grosar. Din partea şcolii noastre au urcat pe scenă elevii clasei a IIIa E, care sub coordonarea directă a învă ţătoarei Ballo Eniko au susţinut un frumos program artistic în ambele limbi. Colindele şi cadourile au constituit esenţa acestor manifestări care vor continua şi zilele următoare la nivelul tuturor claselor de elevi, încercând în acest fel să aducem bucuria Crăciunului în fiecare din noi. Cu aceleaşi gânduri, astăzi, de la ora 17, va avea loc „Serbarea Crăciunului” dedicată părinţilor, cadrelor didactice şi nu în ultimul rând elevilor. Protagoniştii acestei acţiuni sunt elevii din clasele VVIII care fac parte din Cercul de tradiţii ce funcţionează în şcoala noastră sub conducerea doamnei profesoare Luminiţa Gavrilă.

În speranţa că vom avea cu toţii un An Nou cu bucurii şi împliniri, direcţiunea şcolii urează tuturor cadrelor didactice, personalului, elevilor şi părinţilor şcolii noastre un sincer La mulţi ani!, multă putere de muncă şi sărbători fericite.

Dir. adj. Prof. Maria Băilă

 

 

 

Karkötőt laboratóriumért
2009 október 1., csütörtök: www.3szek.ro Karkötőt laboratóriumért

A biológialaboratórium felújításához gyűjtöttek pénzt a Váradi József-iskola református tagozatának V—VIII. osztályos diákjai egy maguk által szervezett bolhapiacon.


A kinőtt játékok, folyóiratok, saját kezűleg készült kütyük mellett frissen szüretelt almát, diót, sőt, pár hetes kiscicát is aprópénzért lehetett vásárolni — volt is izgalom —, a legnagyobb bevételt azonban a zsíros kenyér és a limonádé hozta, az összesen egylejes kiadós uzsonnából az utolsó morzsáig-cseppig minden elfogyott. Az eladásokból két óra alatt a gyermekek 706 lejt szereztek iskolájuknak. (demeter)

 

 

-RO-

In curand

 

-HU-

Az iskoláról röviden

 

Sepsiszentgyörgy az Olt folyó felsõ folyásánál elterülõ helység, Háromszék (Kovászna Megye) közigazgatási központja. Az iparosítás következtében lakossága rohamosan megnõtt, amihez hozzájárult a románság betelepítése is. Ez hatott az oktatásra is, hiszen újabb tanügyi intézmények létesítése vált szükségszerûvé a gyermeklétszám növekedése miatt. Ez a folyamat napjainkban is tart és egyre gyorsabb.

Az alsó tagozat, nagy része hosszabbított programmal (8-tól 16 óráig) mûködik. A gyerekek közösen ebédelnek az iskolában. A délutáni tevékenységekre a szülõk által választott tanítónõt alkalmaznak, és fizetnek, az étkezési költségekkel együtt, kivéve a Step by Step (lépésrõl lépésre) alternatív osztályokat, ahol mindkét tanító államilag fenntartott, fõállásban dolgozik.

 


-Ro-

In curand

-Hu-

Az iskola története

A Váradi József Általános Iskola, alakulásától 1962 – tõl 1992-ig a 2-es számú Általános Iskola nevet viselte.
Az iskola elõbb csak alsó tagozattal, majd 1963-ban gimnáziumi tagozatta indult. Akkor 15-en tanítottak az intézményben, s 1964-ben I-VIII. osztállyal mûködött az iskola, csak magyar tagozattal. I. osztályban a román tagozat 1969-ben, az V.- ben 1977-ben indult.

1970-ben épült fel a Szemerja negyedben az új iskola épülete. Késõ õsszel sikerült beköltözni, tanévkezdésre ugyanis nem fejezték be egészen az építõmunkát.

1975-ig akkorára nõtt a lakótelep, hogy az iskola épületét is bõvíteni kellett.

Az új szárnyat 1976-tól használhatták az oktatók és diákok.

1992- ben egy újabb iskolabõvítés került napirendre, amely még napjainkban sincs befejezõdve. Elkészült részek: 11 osztályterem, tanári, tornaterem, irodahelyiségek, iskola-büfé, saját hõközpont.
Folyamatban van a kultúrterem, valamint az udvar és a szabadtéri sportpályák építése.

1990 januárjában az iskola munkaközössége megválaszthatta vezetõit, akikkel közösen egy új szemléletmódot hoztak és építettek be az iskola életébe, lehetõvé téve a Waldorf és
Step by Step alternatív oktatási modellek alkalmazását.

Késõbb, 1998-ban az iskola igazgatója és a Református Kollégium akkori igazgatója,

Bustya János lelkész megállapodást írt alá, melynek értelmében elindult az elsõ református osztály.

Galerie foto