Scoala Gimnaziala "Ioan Bob" Cluj-Napoca
Cluj-Napoca, Cluj

Prezentare

           

            Şcoala "Ioan Bob" este situată în centrul municipiului Cluj-Napoca, pe str. Episcop Ioan Bob nr. 10, lângă Biserica Bob, lângă Piaţa Unirii, între str. Napoca şi str. Memorandumului.

             Şcoala „Ioan Bob" oferă fiecărui elev oportunitatea de a contribui inteligent şi etic la o societate educaţională.

            Toate acţiunile, activităţile şi demersurile educative desfăşurate în şcoală au pornit de la faptul că "scopul fundamental al întregului sistem educaţional este creşterea calităţii educaţiei".

            Şcoala este, după familie, autoritatea principală investită cu responsabilitatea modelării fiinţei umane. Influenţa şcolii se exercită nu numai în cadrul curricular ci şi în domeniul activităţilor extracurriculare, sub cele mai diverse şi cuprinzătoare aspecte.


          Această şcoală funcţionează din 1850 când se numea "Şcoală primară greco-catolică. Date oficiale se găsesc numai din 1880.

          Până în anul 1924 a funcţionat cu caracter confesional, fiind susţinută de Parohia greco-catolică a Clujului. De la această dată a trecut la stat împreună cu întreg corpul didactic şi a primit denumirea de "Şcoala primară de stat nr. 7".

          În anul 1935 s-a început construcţia localului propriu al şcolii, care a fost inaugurat la 25 octombrie 1936, având înscrişi un număr de 340 de elevi (clasele I-V). În anul şcolar 1937-1938 existau 344  elevi repartizaţi în 5 clase (I-V).

          Denumirea de "Şcoală primară de stat nr. 7" s-a păstrat până în anul 1954 dată de la care s-a numit "Şcoala generală nr. 2" cu clasele I-VII. A funcţionat sub această denumire având din anul 1965 ca nivel de pregătire ciclul primar (clasele I-IV) şi gimnazial (clasele V-VIII).

          Începând cu 30 noiembrie 1999 Şcoala se numeşte "IOAN BOB", cu nivele de pregătire: primar (clasele I-IV) şi gimnazial (clasele V-VIII).

         Prestigiul şcolii s-a menţinut de-a lungul anilor datorită prestanţei cadrelor didactice şi a rezultatelor excepţionale ale elevilor.

  

Galerie foto