Scoala Gimnaziala Nr.1 Modelu
Modelu, Calarasi

Prezentare

Modelu este o comună în judeţul Călăraşi, este o suburbie a municipiului Călăraşi, aflându-se la o distanţă de mai puţin 50 de metri fata de ultima incintă din oraş (Perimetrul Prefab).

 Cu o populaţie de aproximativ 9.800 de locuitori, iniţial comuna Modelu nu a fost creată ca un satelit, dar datorită densităţii mari de sate de pe malul braţului Borcea, a unirii Călăraşiului cu satul Măgureni (actualmente cartier al municipiului) şi a extinderii comunei Modelu spre est, acesta a devenit o suburbie a municipiului Călăraşi. Şcoala a luat fiinţă la 15 martie 1900, în acel an şcolar funcţionând doar în trimestrul al III-lea, într-o cameră închiriată de la un locuitor al satului. Şcoala era mixtă, având un singur învăţător încadrat. La înfiinţare au fost înscrişi 64 de elevi în clasa I şi doi elevi în clasa a II-a.Actualul local al şcolii a fost dat în folosinţă în toamna anului 1978, funcţionând cu clasele I-VIII. În prezent, unitatea şcolară are statut de şcoală generală cu clasele I-VIII, pe lângă care funcţionează şi S.A.M. în domeniul „prelucrarea lemnului”. 

Activităţile economice în care este prinsă populaţia sunt: sectorul agricol, industria textilă, industria alimentară, comerţ şi administraţie locală. O mare parte a populaţiei îşi desfăşoară activitatea în unităţi economice aflate pe raza municipiului Călăraşi.

Galerie foto

Activitate coordonată de inst. Dinu Vasilica şi inst. Peţu Aurelia. Activitate coordonată de inst. Dinu Vasilica şi inst. Peţu Aurelia.