Scoala Gimnaziala Nr.3 Liesti
Liesti, Galati

Activităţi

Deschiderea anului şcolar a însemnat şi deschiderea anului cercetăşesc, prilej de a realiza o excursie în judeţul Galaţi cu scopul de a cunoaşte tradiţiile şi obiceiurile din zona Galaţiului. Urmărind acest scop am ajuns să pătrundem în universul meşterului olar, Mocanu Marcel de la Braniştea, univers în care am fost impresionaţi de dăruirea cu care îşi realizează lucrările. Cu un regret în glas ne-a explicat că a rămas singurul in zonă -17 judeţe, insă mândru că are expoziţii la Viena, în Germania, în Canada şi în multe alte colţuri ale lumii, unde este foarte apreciat. Vizita la Muzeul Satului de la Gârboavele, muzeu aflat în grija Centrului Cultural "Dunărea de Jos", ne-a întregit imaginea spaţiului tradiţional românesc din această zonă prin modul de ridicarea locuinţelor şi de amenajare a lor, activităţile practicate şi multe alte aspecte. Am petrecut apoi clipe frumoase în pădurea de la Gârboavele, în mijlocul naturii. Parcursul excursiei a fost întregit cu vizita la Herghelia de la Tuluceşti, unde am fost încântaţi de şansa unui curs de echitaţie, pe Gidrani, o rasă de cai crescuţi pentru sportul ecvestru şi agrement.

prof. Voicu Mirela

"MOBILITATE  PENTRU  SUSTENABILITATE"

Activitatea s-a înscris în parteneriatul cu Şcoala Nr.1 "Anghel Rugină" Tecuci. Pornind de la aceasta temă, am "creionat" o activitate în care am îmbinat partea informaţională cu partea practică. Ea a debutat cu o scurta prezentare a personalităţii lui BADEN POWELL, cel care a iniţiat şi dezvoltat miscarea cercetăşească, mişcare care s-a dezvoltat şi în România şi în care suntem membri-elevii Şcolii "SF.Nicolae"  Lieşti, coordonaţi de doamna profesoară Voicu Mirela, clasele V-VII, dar şi elevii Scolii "Anghel Rugină" Tecuci,coordonaţi de doamna profesoară Ardeleanu Cornelia. Parcusul activităţii a inclus discuţii despre factorii poluanţi ai mediului, consecinţele poluării mediului şi ce am putea face noi pentru a nu epuiza resursele naturale, a proteja mediul, pentru a avea o lume mai frumoasă. Elevii implicaţi în parteneriat au reprezentat plastic, fie pe suport de hârtie, fie pe borcane dezastrele naturale, factorii poluanţi ai mediului, dar şi modalităţile de a reface ceea ce noi oamenii am stricat.

prof. VOICU MIRELA

 

 

 

 

 

Ghidigeni, o nouă provocare pentru cercetaşi

Luna decembrie a însemnat o nouă provocare pentru noi cercetaşii, a cărui nume il poartă Ghidigeni, provocare pe care am aşteptat-o mult interes. Pornim la drum, curioşi ce va aduce cu ea această nouă experienţă de cercetaşi. Însotiti de doamnele profesoare Ardeleanu Cornelia şi Voicu Mirela, dar şi de domnul profesor Dănăilă George, având alături un experimentat cercetaş Ardeleanu Adrian noi cercetaşii din Lieşti şi Tecuci eram pregătiţi să răspundem la noile provocări. Ajunşi aici am vizitat Grădina zoologică organizată la Ghidigeni şi am fost surprinşi să găsim o varietate impresionantă de animale si păsări, bine îngrijite de către ingrijitorii grădinii zoologice. După vizitarea grădinii zoologice, în hanul de aici am participat la diverse provocări cercetăşeşti, cu încăntare, provocări puse la cale de domnii profesori care ne-au însoţit. Fiecare patrulă alcătuită ad-hoc din cercetaşi atât de la Lieşti cât şi de la Tecuci, am trecut prin probe interesante, ce ne-au activat în mod placut. Aşadar iată-ne la proba cu sacii la care am concurat în patrule, încercând să aducem fiecare victoria patrulei noastre, apoi la proba de cu oul în care atenţi fiind să nu îl scăpăm am devenid haioşi în încercarea noastră de a ne deplasa ca melcii, distrându-ne cu toţii.A urmat proba de orientare unde cu ajutorul indicaţiilor date de domnului profesor Dănăilă George şi a lui Ardeleanu Adrian, folosindu-ne de o busolă trebuia să descoperim diversele surprize- în care am descoperit continentele lumii. La finalul acestei activităţi am promis cu toţii că vom continua să realizăm astfel de momente interesante în viitoarele activităţi.

prof.Voicu Mirela

Balul cercetaşului, 2013

Luna Ianuarie pentru cercetaşi a însemnat organizarea Balului Cercetasului, în care fiecare dintre cercetaşi şi-au descoperit talentele actoriceşti, de dans şi imaginaţie vestimentară . Balul a fost deschis de proba de dans în care cercetaşii s-au înscris pe perechi şi au încântat prin mişcările lor pe ritmul muzicii. A urmat proba de costume în care participanţii ne-au prezentat costumele, apoi proba în care cercetaţii au dovedit talent actoricesc.

prof. Voicu Mirela

Descoperă Tecuciul

Activitatea  iniţiată  în luna Februarie de cercertaşii de la Lieşti, Tecuci şi Negrileşti a însemnat şi un moment de descoperire a Tecuciului, a simbolurilor arhitecturale şi culturale care evidenţiază acest oraş . Reuniţi pe Insula Cercetaşului, am pornit în patrule pe trasee de orientare in Tecuci. Traseele au fost marcate de obiective culturale, administrative, de recreere şi de educaţie, nu fără a omite simbolul Cercetăşiei – Statuia Cercetaşului, unde cercetaşii au depus candele. Pe parcursul traseului fiecare patrulă a fotografiat obiectivele, au împărţit zâmbete şi îmbrăţişări iar la întoarcerea pe Insula Cecetaşului au dovedit că au descoprit obiectivele stabilite anterior. Pentru că luna Februarie a însemnat şi luna Baden Powell cercetaşii au fost provocaţi să-şi dovedească cunoştinţele în ceea ce priveşte personalitatea lui Baden Powell şi apariţia şi evoluţia Cercetăşiei în lume şi în România. În finalul activităţii cercetaşii au apreciat că au învăţat lucruri noi şi că a fost interesantă.

Prof. Voicu Mirela

Campul '' Promisiunea'' Tecuci

mai 2013

Cercetasi ''Gata oricand'' de aventura si iata-ne la drum spre campul ''Promisiunea'' de la Tecuci, 24-26mai 2013. Sub aceasta lozinca am petrecut 3 zile de activitati diversificate, in care spiritul cercetsesc s-a manifestat in diferie forme. In prima zi entuziasmati am instalat corturile, am facut cunostinta cu cercetasi din alte centre locale -ex.Suceava, Iasi, Braila, etc. Dupa o primire frumoasa realizata de organizatorii din Centrul Local Tecuci, am luat cunostinta de programul de activitati din ziua urmatoare si de alcatuirea patrulelor care in a doua zi vor participa la traseele organizate in padurea Buciumeni si atelierele de lucru. Seara a fost intregita de programul artistic prezentat de Centrul Cultural Tecuci si focul de tabara de pe Insula Cercetasului. Ultima zi a fost deschisa de festivitatea de premiere a patrulelor care au obtinut rezultate foarte bune la activitatile din ziua precedenta, apoi incolonati am defilat pe strazile Tecuciului spre statuia Cercetasului unde noii cercetasi au depus juramantul. Asadar suntem ''Gata oricand'' de aventura.

prof. Voicu Mirela

1 Iunie-ziua copilului