Scoala Gimnaziala Nr.3 Liesti
Liesti, Galati

Activităţi extracurriculare

 

Ziua Educatorului - 5octombrie-"Am fost, odată ca-n poveşti..."

Cu siguranţă pentru toată lumea cei mai frumoşi ani din viaţă sunt cei din copilărie. Atunci descoperim lumea, devenim o parte din ea. Şi tot de copilărie legăm inevitabil primii ani de şcoală. Emoţia primei zile de şcoală nu o uită nimeni - tremurul mâinii mamei, lacrima ce-i lunecă pe obraz, culoarea florilor oferite doamnei, parfumul zilei de toamnă, sunt amintiri ce ni se fixează în memorie ca o poveste de neuitat. Şi o spunem apoi la rându-ne copiilor noştri pe care-i ducem de mână la şcoală, în prima lor zi de elev. Începe frumos cu ,,Am fost odată , ca-n poveşti….” Şi uite aşa, şcoala devine pentru unii dintre noi o poveste în care binele se învaţă, deprinderile se învaţă iar lecţiile se transformă în viaţă. De aceea am gândit întâlnirea din 5 oct de Ziua Educaţiei de anul acesta sub semnul poveştii. Şi, pentru că poveştile nu se uită, nu trebuie să se uite pentru că ele sunt parte din viaţa noastră, nici noi nu am dorit să ne uităm dascălii, înaintaşii. Colectivul didactic al şcolii, ajutat de elevi, de părinţi şi chiar de bunici, a trecut la treabă: am răscolit albumele vechi şi amintirile şi am readus în băncile de şcoală pe foştii învăţători şi profesori ai acestui locaş de învăţământ. În noua sală de  festivităţi a şcolii emoţiile tuturor s-au împletit sub semnul bucuriei : cei mici, costumaţi de carnaval, cei mari, citind scrisori şi poezii – gânduri de mulţumire adresate dascălilor iubiţi, invitaţii – emoţionaţi ca-n prima zi de şcoală retrăind frământările activităţilor extraşcolare. Din albumul de fotografii , bază pentru o arhivă în cuvânt şi-n imagini a şcolii, ne zâmbeau peste timp, tineri şi frumoşi, chipurile dascălilor: prof. Sabin Condur, prof. Emil Oltean, prof. Andone Nicolae,  prof. Maria Gheorghe, directorul şcolii, prof. Voica Avram, d-l. prof. Dănuţ Hodorogea,  prof. Măndiţa Berza, prof. Săndel Stamate, prof.Chelbaşu,  prof. Rusu, oameni ce-au sfinţit locul prin truda lor,  dar şi chipurile naive ale părinţilor noştri, elevii  de atunci. Ne-am privit ca-ntr-o oglindă magică în care doar timpul este stăpân şi-am revăzut pe chipul lor aceleaşi sentimente - candoare, curiozitate şi nerăbdare pe care le trăim şi noi azi fie dascăli sau elevi. Începută sub semnul poveştilor, ziua s-a încheiat cu flori şi fotografii, pagini noi în arhiva şcolii dar şi cu promisiunea de a reveni .

prof. Bulai Mihaela

Halloween

Spiritul de Halloween îi încântă atât pe cei mari cât şi pe cei mici. Fie că aprobăm sau nu acest gen de 'sărbători de împrumut", elevii se bucură întotdeauna atunci când există un prilej de distracţie, mai ales că vrând-nevrînd, mass-media îşi pune amprenta asupra noastră şi ne stârneşte interesul pentru astfel de activităţi. Elevii Şcolii Gimaziale Nr.3 Lieşti-structură a Şcolii "Sfântul Nicolae" Lieşti, au avut ocazia în data de 31 octombrie 2012 de a se costuma după bunul plac şi de a-şi prezenta creaţiile în stiluri cât mai originale. Juriul format din elevii clasei a VIIIa au acordat premii pentru costumaţia cea mai adecvată acestei sărbători, pentru cel mai inventiv felinar obţinut din bostan, pentru cea mai frumoasă costumaţie şi pentru cel mai inspirat desen. A fost o activitate reuşită, distractivă, pe placul elevilor care vor rămâne cu ... amintiri de neuitat.

prof. Demir Marcela

1 DECEMBRIE  - ZIUA NAŢIONALĂ  A  ROMÂNIEI

Simbolul unităţii româneşti "1 DECEMBRIE', ziua naţională a României a fost un prilej de a simţi şi sărbători româneşte. În cadrul parteneriatul dintre Şcoala "SF.NICOLAE" Lieşti şi Şcoala Gimnazială Nr.3 Lieşti, intitulat "Valorile româneşti între trecut şi prezent", am înscris şi ziua naţională a României, ziua in care laolaltă sărbătorim România. Activitatea a fost deschisă prin sublinierea semnificaţiei zilei -unirea provinciilor româneşti cu patria mamă, Basarabia la 27 martie 1918 în Sfatul Ţării, Bucovina la 15 noiembrie 1918 în Congresul General al Bucovinei şi Transilvania la 18 noiembrie/1decembrie 1918 în Marea Adunare de la Alba Iulia. Au urmat apoi vizionarea unor filmuleţe cu participarea României la marea conflagraţie mondială, cu unirea de la 1918, încoronarea regelui Frdinand la Alba Iulia, 1922 şi mărturii a celor care au participat la sărbătorirea unirii, "coborâţi" din acele vremuri prezentate de doamna profesoară Voicu Mirela. Sărbătorind acest moment, elevii clasei a Va de la Şcoala "SF. NICOLAE"Lieşti, coordonaţi de doamna profesoară Popa Fănica au pregătit cu mare dăruire un program artistic în care au îmbinat creaţiile artistice proprii cu cele care aparţin patrimoniului cultural naţional român. Impresionante au fost gândurile elevilor despre cum văd şi de ce iubesc România. În finalul activităţii Hora Unirii a strâns laolaltă pe toţi cei prezenţi.

prof. Voicu Mirela

 

 

 

 

24 Ianuarie - Idealul de unire al românilor

Iată-ne la cea de a doua etapă din proiectul Valori româneşti între trecut şi prezent, parteneriat încheiat între Şcoala Sfântul Nicolae Lieşti şi Şcoala Gimnazială Nr.3 Lieşti, etapă în care s-a înscris activitatea organizată cu prilejul zilei de 24 Ianuarie, ziua Micii Uniri, unire realizată de către Alexandru Ioan Cuza, la 1859, când loalată au fost aduse Moldova şi Ţara Românească. La această activitate au participat elevii clasei a V-a, coordonaţi de doamna profesoară Popa Fănica şi elevii clasei a VII-a, coordonaţi de doamna profesoară Purice Susanu Nicoleta, de la Şcoala Sfântul Nicolae si elevii claselor a V-a, a  VI-a si a VII-a coordonaţi de doamna profesoară Voicu Mirela şi domnul profesor Ignat Gheorghe. Desprinderea semnificaţiei zilei a fost trasată printr-o prezentare power point realizată de către Arghire Gabriel - elev al clasei a VII-a de la Şcoala Gimnazială Nr.3 Lieşti, coordonat de doamna profesoară Voicu Mirela şi printr-un concurs pe grupe formate din elevii celor două şcoli, organizat de doamna profesoară Popa Fănica. Programul artistic a întregit semnificaţia zilei, program care în prima parte a constat într-o scenetă- Moş Ion Roată, Cuza şi Unirea- scenetă pregătită de elevii clasei a VII-a, de la Şcoala Sfântul Nicolae Lieşti, coordonaţi de doamna profesoară Purice Susanu Nicoleta, iar în a doua parte a programului un recital al elevilor de la clasele a VI-a, a VII-a şi a VIII-a, de la Şcoala Gimnazială Nr.3 Lieşti, organizat de către domnul profesor Ignat Gheorghe. În esenţă activitatea a creionat că astfel de momente din istoria românilor sunt repere spre care ne întoarcem mereu pentru că ele definesc natiunea omână.

prof. Voicu Mirela

 

Saptamana altfel

Saptamana altfel a insemnat un complex de activitati realizate pe ateliere de lucru la care copii au participat in functie de optiunile lor.Activitatile diversificate  le-a oferit copiilor  posibilitatea  de  a-si valorifica cunostintele si aptitudinile.

 

ANUL SCOLAR 2013-2014

Ziua Educatiei-5 Octombrie

Ziua de 5 Octombrie , a fost un prilej prin care elevii, parintii si cadrele didactice ale Scolii Gimnaziale Nr.3 Liesti si Scolii Sfantul Nicolae Liesti sa realizeze o actiune ampla de strangerii de fonduri pentru copii cu situatii financiare precare in familie. In acest scop a fost organizata activitatea Targul Toamnei de catre doamnele profesoare Lupoaie Liliana si Purice Susanu Nicoleta in colaborare cu toate cadrele didactice ale scolilor. Printr-un voluntariat exceptional parintii si elevii au pregatit produsele care au fost expuse si vandute la Targul Toamnei. Asadar copii si-au valorificat talentul culinar,  intreprinzator, dar si spiritul umanitar. La finalul zilei multumirea a fost deplina ca prin efortul lor elevii,  parintii dar si cadrele didactice au putut ajuta cativa elevii ai scolii.

prof. Voicu Mirela


 

 

 

Festivalul National al Sanselor Tale

,,Cetatean roman--Cetatean european,,

18-25 noiembrie 2013

 

Saptamana 18-25 noiembrie 2013, inclusa in programul ,, Cetatean roman-Cetatean european,, , a constituit un ansamblu de activitati impartite astfel:

1. Lumea noastră EUROPA.

2. Carta Pamantului

3.  Nondiscriminarea – conditie a convieturii in armonie

4. Cetatean roman-Cetatean european. Drepturile copilului

5. ,,Spune STOP Violenței !,,

Activitatile au fost organizate de doamnele profesoare Voicu Mirela si Popa Fanica, la Scoala Gimnaziala Nr.3 Liesti si respectiv Scoala ,,Sfantul Nicolae,, Liesti, activitati la care au participat elevii de la clasele V-VIII, in colaborare cu doamna psiholog. Anul 2013 este marcat de implinirea a 20 de ani de la fondarea Uniunii Europene, prilej cu care au fost realizate un ansamblu de activitati ce au vizat semnificatiile acestui organism international, ce inseamna cetatenia europeana, care sunt drepturilor romanilor ca cetateni europeni, nondiscriminarea, care sunt cauzele violentei si cum putem preveni violenta, ce inseamna mediul pentru fiecare din noi si cum putem actiona pentru a preveni sau remedia efectele poluarii, asadar formarea unor atitudini conforme cu cerintele societatii actuale. Elevii au realizat lucrari despre Uniunea Europeana, poluare, drepturile copilului, au vizionat filmulete despre formele violentei si au existat dezbateri pe aceasta tema, alaturi de psihologul scolar.

prof. Voicu Mirela

 

 

1Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei