Grup Scolar "Voievodul Mircea" Targoviste
Targoviste, Dambovita

Alte date

DISEMINARI ALE PROIECTELOR EDUCATIONALE


INTALNIRE DE PROIECT COMENIUS -Our history through painting

Intalnire de proiect Comenius-“Our history through painting”

Sborishte-Bulgaria, 10-15 martie 2011

La aceasta reuniune de proiect scoala noastra a fost reprezentata de patru cadre didactice si trei elevi:prof. Mortici Mirela-coordonatorul proiectului, prof. Militaru Iolanda, prof. Coman Alexandru, prof. Ungureanu Florina si elevii Cazaceanu Andrei, Balan Cristian, Vasile Ramona.

Programul acestei reuniuni a fost urmatorul:

-vizitarea scolii din Sborishte si participarea la un spectacol artistic organizat la nivelul scolii;

-program cultural-turistic in orasul Sliven, in cadrul caruia am vizitat Muzeul de Arta, unde sunt expuse picturi ale pictorului Vladimir Dimitrov Maistora;

-excursie la un complex turistic din apropierea orasului Sliven;

-discutii legate de activitatile derulate in scolile partenere ( in cadrul unei intalniri intre profesori);precizari in legatura cu ultima reuniune de proiect care va avea loc in tara noastra in luna mai.







Echipa de proiect a Grupului Scolar ´´Voievodul Mircea´´ din Targovişte, prin trei reprezentanti ai săi, a participat in perioada 7-12 octombrie 2010, la intalnirea de proiect in localitatea Nötincs – Ungaria.

La această reuniune de proiect au participat 20 de profesori din cele 6 tari partenere : Ungaria, Spania,Polonia, Italia , Bulgaria si Romania .

Obiectivul principal al intalnirii a fost schimbul de informatii referitoare la pictorii reprezentativi ai fiecarei tari partenere. De asemenea s-au prezentat produsele realizate si rezultatele chestionarelor aplicate dupa primul an de proiect, s-au planificat urmatoarele actiuni din planul de activitati, precum si urmatoarea intalnire de proiect, ce va avea loc in martie 2011, in Bulgaria.

Programul activitatilor a cuprins vizitarea scolii generale din Nötincs, localitate aflata la aproximativ 60 de km de Budapesta si, in care locuiesc etnici maghiari si slovaci. Scoala este mica, influenta comunitatii locale si in special a parintilor este foarte puternica, acestia sprijinind activitatile desfasurate de copii, atat la orele de curs cat si extrascolar.

Am asistat la activitatile legate de proiect( vizitarea expozitiei cu reproduceri-realizate de elevi si parinti, ilustrarea unor picturi celebre, concurs de desene, program artistic, toate legate de viata si opera lui Benczur Gyula- pictorul care reprezinta Ungaria in proiect).Astfel, am intrat in contact cu elemente de cultura si civilizatie maghiara traditionala, specifice perioadei de sfarsit de secol XIX- inceput de secol XX, perioada investigata in cadrul proiectului.

De asemenea am putut vizita cateva din satele regiunii Nograd, printre care satul-muzeu si cetatea Holloko, conacul si mausoleul Benczur, precum si orasul medieval Vac, Catedrala Sf. Stefan, Galeria Nationala si Parlamentul din Budapesta.



Membru în echipa de proiect, prof. Veronica Oprea

Responsabil de proiect, prof. Mirela Mortici