Scoala Gimnaziala Nr.1 Zanesti
Zanesti, Neamt

Performanţele elevilor

În anul şcolar 2014-2015 s-au obţinut următoarele rezultate în activităţile şcolare şi extraşcolare:

 

  • Locul V in cadrul Proiectului national „Viata la pozitiv” – inv. Alina Filip
  • Loc IV la Olimpiada judeteana de fizica – Teacu Cosmin, clasa a VII-a
  • Participarea cu 8 elevi la faza judeteana a concursului „Si eu pot fi bun la mate” unde Astancai Tudor (clasa a V-a) a obtinut locul II
  • Participarea  a 2 elevi la Olimpiada judeteana de limba romana
  • Locul II la concursul „Prietenii pompierilor”, faza judeteana

 

Putem afirma fără modestie că participarea, interesul și entuziasmul elevilor au depășit așteptările organizatorilor. Au fost folosite în cadrul orelor de curs și în cadrul activităților extrașcolare materialele moderne pe care școala le deține, calculatoare, videoproiector, stație de amplificare.

Rezultatele obţinute dar mai ales participarea largă a elevilor la realizarea activităţilor şi programelor propuse au dovedit  pe de o parte faptul că ele au răspuns nevoilor educative ale colectivelor de elevi dar şi faptul că au avut un impact major asupra stării disciplinare a elevilor limitând „mirajul străzii” neînregistrându-se în rândul elevilor noştri abateri de la Regulamentul Şcolar şi Regulamentul de ordine interioară, grave, alarmante. Aceste rezultate sunt de fapt rodul muncii în echipă – a contribuţiei tuturor cadrelor didactice.

Activitățile realizate au fost înregistrate în format foto sau video constituind surse de promovare și stimulare al activităților în rândul elevilor și cadrelor didactice, au devenit surse pentru paginile electronice ale școlii. Premiile și diplomele câștigate de elevi la concursurile la care au participat au avut un efect stimulativ, determinând dorința de participare în continuare la activitățile prevăzute în programele care se vor desfășura pe viitor.

S-a desfăşurat campania de prevenire a comportamentelor dăunătoare societăţii prin parteneriate cu: medici, Poliţia Zănești, Protecţia copilului, Garda de Mediu, Biserica, CICIA, acţiuni derulate cu toate grupele de vârstă, atât la nivelul învăţământului primar cât şi la cel gimnazial.

De asemenea menţionăm organizarea Cercului şcolar la matematica.

Programul “Scoala Altfel” a fost un bun prilej de implicare pentru parinti, de mai buna cunoastere a elevilor de catre cadrele didactice si de valorificare a abilitatilor de catre elevi. S-au desfasurat peste 50 de activitati diferite preponderent fiind cele culturale, de educatie ecologica si protectie a mediului precum si cele sportive.