Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" Petrosani
Petrosani, Hunedoara

Prezentare

de ce Leonida?


... de ce nu Liceu Industrial?

Imediat după evenimentele din 1989, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Hunedoara şi Ministerul Educaţiei au hotărât ca toate liceele şi şcolile să-şi schimbe denumirea. Colectivul de cadre didactice, a hotărât schimbarea denumirii din Liceu Industrial în Grup Şcolar „Dimitrie Leonida"

... cum a venit ideea ?

La vremea aceea, imediat după revoluţie, şcolile doreau sa adopte denumiri care de cele mai multe ori nu aveau legătura cu profilul liceului / scolii respective. Pentru ca şcoală avea un profil tehnic, Colectivul de cadre didactice s-a gândit sa adopte numele unui inginer roman cu realizări deosebite in domeniul electric şi mecanic, şi anume inginerul Dimitrie Leonida.
... de ce Dimitrie Leonida?    Pentru ca inginerul electrician Leonida a fost un deosebit profesor universitar la Timişoara si Bucureşti, a înfiinţat prima şcoala de electricieni si mecanici din România - 1908, a înfiinţat primul Muzeu Tehnic din România - 1909, pentru ca a participat la proiectarea planului de electrificare al tarii, pentru ca a proiectat si condus lucrările Centralei Electrice de la Grozăveşti şi pentru ca a fost laureat al Premiului de Stat.

 

 

 

Unitatea de învăţământ: COLEGIUL TEHNIC ,,DIMITRIE LEONIDA" PETROŞANI

Codul SIRUES 201181681

Judeţul : HUNEDOARA Oraşul PETROŞANI str 22  Decembrie  nr 6

Cod   localitate: 332020

Telefon: 0254-542482 Fax: 0254  -542482

E-mail: gsdlpetrosani@yahoo.com

Anul  înfiinţării unităţii  de  învăţământ: 1962

Denumiri  purtate  anterior, în  ordine  cronologică:

Liceul  Industrial  Nr  1

Liceul  Industrial  Minier

Grup  Şcolar  Industrial  Minier

Grup  Şcolar  ,, Dimitrie  Leonida"

Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" Petrosani

Actuala clădire a Grup Şcolar „Dimitrie Leonida" Petroşani a fost dată în folosinţă în anul 1971 şi devenea al doilea liceu industrial din Petroşani. În anul 1977, din dispoziţia ministerului care ne patrona, cele două licee se vor unifica formând Grupul Şcolar Industrial Petroşani cu următoarele forme de învăţământ: liceu, curs de zi şi seral, şcoala profesională, şcoala de maiştri.

După 1990, are loc o nouă reorganizare, din trupul Grupului Şcolar desprinzându-se Liceul Teoretic.

La ora actuală , procesul de modernizare şi re-formare a şcolii noastre este în plină desfăşurare, răspunzând astfel cerinţelor economiei de piaţă, necesarului de forţă de muncă al oraşului nostru şi nu numai.

Dacă înainte accentul cădea pe formarea de forţă de muncă pentru minerit, acum se are în vedere diversificarea specializărilor, implementarea unor noi curriculumuri, în funcţie de cerinţele impuse de reforma învăţământului, de fapt de viată însăşi.