Colegiul National "Emil Racovita" Iasi
Iasi, Iasi

Proiecte educaţionale

PROIECTE NATIONALE SI INTERNATIONALE

Proiecte internationale

  • Proiectul „Ce jocuri jucam": proiect scolar Comenius, desfasurat între 2001-2004, parteneri din Bergamo, Italia, si Vantaa, Finlanda; scop: cunoasterea reciproca în scopul unei mai bune integrari europene; concretizat în schimburi de profesori si activitati cu elevii de gimnaziu si liceu
  • Proiectul TEPEE: proiect în derulare
  • Proiectul "Mille E Una Europa" initiat de Liceul L. Mascheroni din Bergamo, Italia, constand in schimburi anuale de elevi si profesori in scopul unei mai bune cunoasteri a sistemului educational specific fiecarei tari si a sporirii adaptabilitatii intr-o EUropa unita
  • parteneriate internationale cu: Liceul Gustave Flaubert din Rouen, Franta (1990-2003), schimburi anuale de elevi si profesori; liceul Holgersson din Skurup, Suedia, prin fundantiile LERIS si SVENSKA LERIS; liceul Dante Alighieri din Chisinau, Republica Moldova

Proiecte nationale, regionale, locale

  • Educatia 2000+
  • „Vreau o cariera", în cadrul programului „Educatia 2000+", destinat elevilor de liceu în scopul usurarii integrarii lor pe piata muncii; desfasurat în 2002
  • „Educatia pentru o democratie participativa", coordonat de Fundatia „Euroed", destinat elevilor de liceu în scopul stimularii implicarii în problemele comunitatii prin actiuni de voluntariat la nivel local, 2004

Proiectul Leonardo

  

"Developing Young People Competences in Project Management"

 

 

Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" a obţinut finanţare din partea Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (A.N.P.C.D.E.F.P), programul Leonardo da Vinci, pentru proiectul cu titlul "Developing Young People Competences in Project Management".

         Stagiul practic al acestui proiect va avea loc în perioada 1-21 iunie 2006 la partenerul olandez, Fundaţia Olde Vechte din Ommen. Echipa va fi compusă din 10 elevi şi un profesor însoţitor.

Selecţia elevilor va avea loc în perioada 20 februarie-12 martie, după următorul program:

-20 februarie-4 martie 2006, depunerea dosarelor

-5-10 martie 2006 - evaluarea dosarelor

-10 martie 2006 - anunţarea rezultatelor

-11 martie 2006 - depunerea contestaţiilor

-12 martie 2006 - rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale.

 

Selecţia se va face pe baza unui dosar care va cuprinde:

-CV în limba română (se va specifica dacă elevul a obţinut atestate de limbă de orice fel, gen TOEFL, Cambridge etc.)

-scrisoare de intenţie în limba română

-o recomadare din partea unui profesor al şcolii (care nu poate face parte din comisia de selecţie)

-un miniproiect în limba engleză

 

Candidaţii trebuie să fie elevi ai Colegiului Naţional "Emil Racoviţă" din clasele a IX-a - a XI-a, cu media la învăţătură pe sem. I al anului şcolar 2005-2006 peste 8,50, media la purtare 10, media la engleză în ultimii 3 ani minim 8. Candidaţii nu trebuie să fi participat la vreun stagiu practic al unui proiect Leonardo în ultimele 36 de luni.

 

Comisia de selecţie va fi formată din:

-prof. Mihaela Hendreş (respomsabil proiect)

-prof. Mihaela Gotcu (membru în comisia de gestiune a proiectului)

-prof. Cristinel Miron

-un observator din partea Consiliului Elevilor

 

IMPORTANT!

-Documentele vor fi depuse într-un dosar plic pe care va fi scris numele, prenumele, clasa elevului.

-Miniproiectul va fi semnat cu un pseudonim ales de elev; într-un plic alb, format A6, va fi introdusă o foaie pe care se vor preciza: pseudonimul, numele şi prenumele, clasa, numele proiectului; plicul va fi sigilat şi introdus în dosarul plic.

-Miniproiectul va fi predat separat, în dosar PVC cu şină (foile fiind perforate şi prinse în dosar), de preferat de culoare albastră.

-Detalii despre cerinţele miniproiectului şi punctajul acordat pot fi obţinute de la prof. Mihaela Hendreş şi Mihaela Gotcu, care vor primi şi dosarele pentru înscriere.

 

Informaţii despre programul Leonardo pot fi obţinute de pe site-ul http://www.socrates.ro/ sau direct la http://www.leonardo.ro/.

Vă dorim mult succes !

Evaluarea dosarelor

 

 

 

Tema miniproiectelor este la latitudinea candidaţilor, dar vă sugerăm să realizaţi proiecte pentru liceu sau pentru Asociaţia Adolceris.

Punctajul maxim este de 100 de puncte, distribuite astfel:

-10 pct. CV

-10 pct. scrisoarea de intenţie

-10 pct. scrisoarea de recomandare

-70 pct. miniproiectul, împărţite astfel:

         -respectarea formei, 2 pct.

         -titlu şi sumar, 3 pct.

         -scop, 5 pct.

         -obiective, 10 pct.

         -activităţi, responsabilităţi, 10 pct.

         -evaluare, 10 pct.

         -diseminare, 5 pct.

         -produse finale, 5 pct.

         -buget, 10 pct.

         -originalitate, 5 pct.

         -caracter practic, 5 pct.

        

Punctajul include: claritatea şi concizia exprimării; concordanţa dintre necesităţi, obiective, activităţi, produse finale; eficienţa metodelor de evaluare şi responsabilităţi, evaluarea impactului proiectului; concordanţa activităţi-buget.