Scoala de Arte si Meserii Lespezi
Lespezi, Iasi

Dotări

Corpul principal de clădire P+1(A), construit în 1978 are in funcţiune : un laborator fizică-chimie, un laborator biologie şi un laborator informatică cu 10+1 calculatoare în reţea AeL şi conexiune internet, şase săli de curs, bibliotecă şcolară (5482 volume), secretariat, cainet director, cancelarie profesori dotate cu toată aparatura modernă (telefonie, conexiune AeL şi internet, imprimante,copiatoare ş.a.).

Clădire nouă P+1(B), construită prin proiectul PHARE RO2003, cu dotările : un laborator de informatică cu reţea de 24 calculatoare, două ateliere pentru profilul electric, un laborator tehnologic pentru disciplinile tehnice cu profil electric, toate dotate cu echipamentele moderne procurate prin acelaşi proiect PHARE RO2003. Aici se desfăşoară instrucţia şi educaţia clasele a IX şi+a X-a de la SAM - nivelul I de pregatire şi clasa a XI-a de la SAM, nivelul II de pregătire.

Vechea clădire (C) construită în perioada interbelică şi unde a funcţionat ciclul primar şi gimnazial până în 1978 când a primit destinaţia de Ateliere Şcolare în care s-au pregătit în meseriile de electrician, electromecanic, sudor, prelucrător prin aşchiere, lăcătuş şi chiar croitor, zeci de generaţii, rămâne disponibilă cu dotările necesare (strunguri, freze, bormaşini, bancuri lucru lacătuşerie, aparate sudură ş.a.- aparatură procurată în jurul anilor 1990/94 şi cu aportul substanţial al regretatului mstr.Egido Batalan), aici desfăşurându-se unele ore specifice.

Învăţământul preprimar cu cele două grupe, beneficiază de la 15 sept.2007 de o modernă cladire (D), dotată cu mobilierul şi dotările moderne la actualele standarde europene. 

Unitatea şcolară aflată în locaţia din satul Dumbrava ce funcţionează cu o grupă de grădiniţă şi clasele I-IV în regim de simultaneitate (I+III;II+IV), arondată la SAM Lespezi, şi care în perioada postbelică a funcţionat ca unitate şcolară pilot cu regim de internat, pentru elevii proveniţi din localităţile vecine, a fost reabilitată fizic (tâmplărie termopan, consolidare, tencuieli şi zugrăveli interioare şi exterioare, centrală termică, ş.a.) în 2006. Primeşte în 2008 o reţea de calculatoare (15+1) în AeL, este conectată la internet.

                                Director, prof.Alexandrina Caba