Manastirea Caraiman
Busteni, Prahova

Regulament

Ieromonahul isi dezvaluie taina:

 

 

                „Cand ma uit la deal, de cate ori trimit pe cate cineva sub brad, sa se roage, eu il insotesc cu gandul, cu toate ca stau departe. Daca acela este cu adevarat credincios, bradul se aureoleaza cu o lumina nevazuta.

 

Dupa asta cunosc credinta celor ce ma viziteaza! Vine cate unul care nu are habar de nimic si cere de la Dumnezeu vrute si nevrute. Apai, il intreb: «Tu stii sa ceri, dar de dat Celui de Sus, ce-i dai? Ai credinta? Ai iertare pentru cei ce te-au necajit? Dumnezeu iti cere asta nu pentru El, ci tot pentru sufletul tau!"

                Apoi adauga blajin:

                „Vine lume din toata tara aici. Daca vad ca au credinta, atunci ii pot ajuta si nu ma mai rog zadarnic pentru ei. Au castigat procese, s-au insanatosit, s-au impacat crestini inainte de divort..."

                La Busteni, pe Valea Prahovei, departe de forfota acestei lumi desarte, parintele Gherontie Puiu se afla cu un picior in Rai si este gata sa ne induplece sa il urmam!...

 

                                Bucuria primei mari realizari

 

                O vreme randuielile manastiresti s-au savarsit in Aghiasmatarul construit in jurul bradului cu sase brate dar era necesara o biserica.

                Intr-un timp destul de scurt s-a procedat la construirea unei biserici din lemn de dimensiuni mici care sa fie PARACLISUL manastirii si in care sa se savarseasca cele Sapte Laude si  SFANTA LITURGHIE.

                Datorita straduintei Parintelui Staret si darniciei crestinilor de pretutindeni in toamna anului 2001 s-a terminat construirea PARACLISULUI cu Hramul ACOPERAMANTUL MAICII DOMNULUI (1 octombrie),

   si a unei cladiri care sa tina loc de Staretie pana se va construi cea proiectata in planul Manastirii.

 

               

In ziua de duminica 21 octombrie 2001 s-a savarsit slujba de sfintire a PARACLISULUI; a fost o zi frumoasa si calda de toamna care a oferit posibilitatea multor crestini sa participe la acest eveniment.

                   

 

                Prea Sfintitul Sebastian Ilfoveanul, vicar al Sfintei Arhipiscopii a Bucurestilor insotit de preot consilier Aurel Nicolae si de P.C. Protoereu de Campina Costica Dumitru si de un numeros sobor de preoti a savarsit slujba de sfintire si Sfanta Liturghie, fiind prezenti peste 5.000 de crediniosi veniti din apropiere sau din diferite colturi de tara.

                Dupa slujba de sfintire s-a savarsit si slujba de punere a pietrei de temelie la BISERICA cea MARE cu Hramul INALTAREA SFINTEI CRUCI (14 septembrie).

 

                Dupa slujba crestinii prezenti au trecut prin Sfantul Altar si s-au inchinat in fata Sfintei Mese, aceasta ocazie fiind unica in randuiala bisericeasca doar atunci cand se sfinteste Biserica.

   

                Toata suflarea crestineasa prezenta a plecat multumind lui Dumnezeu ca Le-a oferit acest moment de inaltare sufleteasa si mangaierea Duhului Sfant.