Gradinita cu program prelungit "Voinicel" Chitila
Chitila, Ilfov

Prezentare

PREZENTARE

Gradinita se afla situata in Orasul Chitila,strada Banatului nr.2 bis,Jud Ilfov,Intr-un local vechi de peste 100 de ani si este asezat pe malul lacului Chitila, amenajat pe raul Colentina,care curge pe teritoriul localitatii in partea de est.In trecut, aceasta cladire a apartinut Fabricii de Zahar, fiind conac boeresc. Mai tarziu (1950 )pentru angajatii sai s-a amenajat un club(biblioteca,sala de activitati sportive…),un dispensar si s-au constituit doua grupe de gradinita (apartinand Ministerului Invatamantului).Cu timpul Fabrica de zahar si-a schimbat profilul devenind U.T.R.E.C. S.A. ,a patronat gradinita , care se numea Gradinita cu program prelungit nr.48. In 1990 gradinita a fost consolidata printr-o reparatie capitala cu sprijinul Ministerului Educatiei.In 1999 s-a facut renumerotarea unitatilor scolare, numindu-se Gradinita cu p.p nr.1.Din 2006 si-a schimbat denumirea in Gradinita cu p.p” Voinicel”. In prezent localul (ca spatiu de functionare) a fost extins prin mansardarea si reorganizarea interioara a cladirii.Lucrarile au fost realizate cu ajutorul Inspectoratului Scolar al Judetului Ilfov si a Primariei Orasului Chitila. Astfel, de la 2 grupe de prescolari s-a ajuns la 7 grupe de prescolari. Gradinita noastra isi propune sa scolarizeze si sa educe populatia de varsta prescolara,sa asigure asistenta sociala copiilor de 3-7 ani pe durata intregii zilei,indiferent de etnie sau religie.Cadrele didactice indruma”tanara generatie” in domeniul cunoasterii,ii asigura o dezvoltare fizica armonioasa,vegheaza asupra formarii personalitatii si in mod deosebit ii orienteaza spre viitoarea activitate,”cea de scolar”.In cadrul gradinitei noastre copiii au sanse egale la educatie; se incurajaza competitia; se favorizeaza inoirea spre un invatamant cu standarde ridicate, orientat spre valori.

Galerie foto

La carnaval La carnaval la carnaval o alta fotografie din carnaval Carnavalul i-a surprins pe toti. Prescolarii de la Gradinita VOINICEL-Chitila, Ilfov au participat cu placere si buna dispozitie la carnavalul initiat de Florea Ioana si Vieru Maria in cadrul programului Sa sti mai multe,sa fi mai bun. Este realizat din pahare de unica folosinta si este mai inalt decat mine, are peste 2m. Boboceii s-au gatit de sarbatoare cu straie populare, au cantat, au recitat si au jucat, punctand evenimentul. Bună seara, gazdă- aleasă!
Am venit la tine-acasă,
Si ne-am strâns cu mic cu mare
Că aici e şezătoare.

		

La carnaval La carnaval la carnaval o alta fotografie din carnaval Carnavalul i-a surprins pe toti. Prescolarii de la Gradinita VOINICEL-Chitila, Ilfov au participat cu placere si buna dispozitie la carnavalul initiat de Florea Ioana si Vieru Maria in cadrul programului Sa sti mai multe,sa fi mai bun.