Liceul Vitomiresti
Vitomiresti, Olt
Prezentare
La data de 1 septembrie 1971 s-a înfiinţează Liceul Teoretic Vitomireşti. În cei peste 42 de ani de existenţă, unitatea şcolară a avut mai multe titulaturi: Liceul Teoretic, Liceul Agroindustrial, Liceul Teoretic, Liceul Vitomireşti, iar din 2012, poartă numele de Liceul Tehnologic Vitomireşti.
În anul 2007 celor două corpuri de clădiri ale liceului li s-a adaugat atelierul-şcoală, prin proiect PHARE, şi sala de sport, cu ajutorul Consiliului Judeţean Olt.
În anul 2012, la propunerea Primăriei Comunei Vitomireşti, s-a dat în folosinţă corpul nou al Liceului, After school.
În prezent, domeniile formării profesionale din şcoală sunt: Resurse naturale şi protecţia mediului, Servicii, Tehnic.
În cadrul liceului sunt şcolarizaţi în medie 650 de elevi din comuna Vitomiresti şi din zonele limitrofe în următoarele domenii: Tehnician în activităţi economice, Tehnician în prelucrarea lemnului, Tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii, Tehnician în agricultură.
Şcoala dispune de o bază materială bună care asigură condiţii optime pentru desfăşurarea procesului instructiv-educativ: 20 săli de clasă,1 atelier-şcoală cu 4 compartimente (agricultură, agroturism, mecanică, prelucrarea lemnului), 2 laboratoare de informatică/TIC. Liceul dispune de o sală de sport modernizată, un CDI, care pune la dispoziția elevilor 17000 de volume. Elevii beneficiază de cazarea în cămin şi de o cantina cu 60 de locuri.
Desfăşurarea procesul instructiv- educativ este asigurată de: 34 cadre didactice (procentul de profesori titulari - 80%); personal didactic auxiliar didactic - 5, personal administrativ - 7. Pregătirea practică se desfăşoară la atelierul-şcoală şi la agenţii economici cu care şcoala are încheiate parteneriate. Elevii şcolii sunt antrenaţi în diverse activităţi extracurriculare, participă activ la deciziile care se iau în şcoală prin intermediul reprezentanţilor pe care îi au în Consiliul de Administraţie, Consiliul Elevilor, CEAC.