Liceul "George Pop de Basesti" Ulmeni
Ulmeni, Maramures

Prezentare

          

             Misiunea liceului

 

           Să ofere servicii de instruire, educaţie şi cercetare la un înalt standard de calitate în context judeţean, naţional şi internaţional pentru dezvoltarea intelectuală, socială şi profesională atât a elevilor, cât şi a cadrelor didactice şi pentru creşterea performanţelor economice, ştiinţifice şi culturale în beneficiul întregii comunităţi.

          Asigurarea calităţii procesului instructiv-educativ reprezintă cartea de vizită a liceului.

 

 

 

                Ţinte strategice

 

1. Creşterea prestigiului şcolii în mediul educaţional judeţean, naţional şi internaţional, prin asigurarea calitatii in educatie.

2. Stimularea şi valorificarea creativităţii elevilor şi profesorilor ca metodă inovativă de predare - învăţare.

3. Pregătirea elevilor în spirit civic.

4. Antrenaraea consiliului elevilor în viaţa şcolii.

5. O şcoală deschisă spre comunitate, spre viitor.

 

          Alegerea specializări filologie pentru liceul nostru este justificată, întrucât în stabilirea planului de şcolarizare s-au luat în considerare, mai multe aspecte:

→ evoluţia absolvenţilor liceului nostru;

→ opţiunile elevilor, aşa cum reies din chestionarele aplicate de ISJ şi de CCD;

→ dezvoltarea socio-economică a judeţului.

          La finele liceului, elevii noştri îşi conturează o personalitate complexă, cunoştinţe şi deprinderi solide, care le permit să se orienteze în diverse domenii.

          Urmărind opţiunile elevilor, cerinţa domeniilor de activitate pe piaţa muncii, corelându-le pe acestea cu oferta pe care noi, ca liceu, o putem face, este justificată propunerea în ceea ce priveşte planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2008 - 2009:

Învăţământul de zi: - clasa a IX-a - filologie

                              - clasa a X-a - filologie;

 

Învăţământ  seral / frecvenţă redusă:

Clasa

Nr. clase

Nr. elevi

Specializarea

IX

1

17

FILOLOGIE

X

1

13

FILOLOGIE

XI

3

108

FILOLOGIE

XII

5

161

FILOLOGIE

XIII

8

234

FILOLOGIE

TOTAL

18

533

-

 


          Fundaţia „Sfântul Anton de Padua" Ulmeni a fost înfiinţată în anul 1996, în conformitate cu prevederile Legii nr. 21/1924, ca o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi nonprofit, în baza  Sentinţei civile nr. 506/1998. Prin Sentinţa civilă nr. 98/13 aprilie 1998, Fundaţia „Sfântul Anton de Padua" Ulmeni îşi diversifică obiectul de activitate prin organizarea învăţământului particular preuniversitar, în conformitate cu Legea nr. 84/1995.

          Urmând tradiţia patronului spiritual Sfântul Anton de Padua, cunoscut nu numai ca sfânt universal, ci şi ca un mare învăţat şi luminător de cunoştinţe al vremurilor sale, membrii fundaţiei şi-au propus şi au realizat activităţi culturale şi instructiv-educative, care au reuşit să impună, la nivel zonal, prestigiul fundaţiei.

          Începând cu anul şcolar 1998 - 1999, Fundaţia „Sfântul Anton de Padua" Ulmeni a înfiinţat Grupul Şcolar „George Pop de Băseşti" care funcţionează pe baza Autorizaţiei de Încredere aprobată de M.E.N. prin Ordinul Ministrului nr. 3100 din 26.01.2000.

          În baza Ordonanţei nr. 26/2000, Fundaţia „Sfântul Anton de Padua" Ulmeni înfiinţează:

- în anul 2002 Filiala Baia Mare care, începând cu anul şcolar 2002-2003, a obţinut Autorizaţia de Încredere pentru Grupul Şcolar „George Pop de Băseşti" Baia Mare;

- în anul 2003 Filiala Vişeu de Sus care, începând cu anul şcolar        2003-2004, a obţinut Autorizaţia de Încredere pentru Grupul Şcolar „George Pop de Băseşti" Vişeu de Sus;

- în anul 2005 Filiala Sighetu Marmaţiei care, începând cu anul şcolar              2005 - 2006, a obţinut Autorizaţia de Încredere pentru Liceul „George Pop de Băseşti" Sighetu Marmaţiei.

          În anul 2005, la solicitarea Fundaţiei, prin Ordin M.E.C. grupurile şcolare şi-au schimbat denumirea în licee.

          Între trecut, prezent şi viitor se impune cu necesitate o relaţie optimală, deoarece prezentul se sprijină pe umerii trecutului, iar viitorul pe capul prezentului, nu există prezentul fără trecut şi nici viitor fără prezent.

Galerie foto