Scoala Gimnaziala Costache Negri (Scoala 2 Roman)
Roman, Neamt

Prezentare

Scoala Gimnazială Costache Negri - Roman până în anul 2011 a reprezentat Scoala cu Clasele I-VIII  nr.2 - Roman , din 2011 devine parte componentă (structură) a Colegiului Tehnic „Danubiana”  iar din anul școlar 2017-2018 este structură a Liceului Teologic Romano Catolic „Sfântul Francisc de Assisi”. Școala  deține trei corpuri de clădire: Corpul A (nou), Corpul B (vechi) si o anexă. Corpul vechi a fost construit în anul 1876 de către comunitatea evreiască din Roman de la acea vreme iar cel nou în 2006 în cadrul programului PHARE ,,Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate”,cu fonduri de la Banca Mondială.

În corpul A (nou construit) sunt 5 săli de clasă. În corpul B (corpul vechi) sunt 6 săli de clasă din care una este folosită de elevii clasei pregătitoare, iar celelalte sunt laboratoare si săli de clasă. Corpul B mai are încă o sală de clasă cu rol de sală de sport. În cadrul școlii există si o bibliotecă cu peste 12000 de volume.

Curtea scolii împreună cu terenul de sport ocupă o suprafată de aproximativ 6000mp.

Nr. total clase elevi: 9 (0-I-II-III-IV siV- VI-VII-VIII).

Nr. total clase grădinită: 

Nr. total elevi: 200

Nr. total prescolari: 0

Populatia scolară este eterogenă fiind formată din români, rromi si rusi lipoveni.

Rromii reprezintă o categorie bine integrată cu rezultate notabile in activitatile scolare care fac cinste scolii noastre.

OFERTA EDUCATIONALA an scolar 2017-2018>

1 Clasa Pregatitoare - 25 elevi (detalii inscriere pe site)

Galerie foto

Vizita Primarului Dan laurentiu Leoreanu la Gradinita Sc. Gimnaziale Costache Negri cu ocazia Zilei Copilului (1 iun. 2013). Directorul impreuna cu un grup de elevi de la clasa a VIII a. Clasele a III-a si a IV-a, Inv. Dubei Viorica (stanga) si Nastac Paula. Clasa a III-a Invatatoarea Dubei Viorica indruma elevii in actiunea de ingrijire a florilor din clasa. Curatenie de Primavara2 ... Ilustratiile prezinta activitatile in care au fost implicati elevii de la Scoala Gimnaziala Costache Negri cu ocazia desfasurarii actiunilor de curatenie din spatiul scolii in cadrul activitatilor extrascolare din Saptamana Altfel (1-5 aprilie 2013). Curatenie de Primavara2 ... Ilustratiile prezinta activitatile in care au fost implicati elevii de la Scoala Gimnaziala Costache Negri cu ocazia desfasurarii actiunilor de curatenie din spatiul scolii in cadrul activitatilor extrascolare din Saptamana Altfel (1-5 aprilie 2013).