SCOALA GIMNAZIALA NR. 144
Sectorul 5

Prezentare

Şcoala este situată în sudul oraşului Bucureşti, în Sectorul 5, pe Strada Prelungirea Ghencea, nr. 87, stradă care uneşte două artere din partea sud-vestică a capitalei, şi anume Prelungirea Ghencea –Şoseaua De Centură.

Istoria şcolii se împleteşte strâns cu istoria cartierului, cu apariţia şi cu evoluţia istorică a acestuia, străbătând împreună vicisitudinile vremii. Şcoala noastră apare odată cu construirea gospodăriilor, care pun bazele cartierului nou din marginea sud-vestică a Bucureştilor.

Cartierul şcolii se mărgineşte la est cu Drumul Sării-Şoseaua Antiaeriană, la sud cu străzile Nandu, Drumul Cooperativei, la vest Şoseau de Centură, la nord 1 Mai, Compozitorilor, şi Drumul Taberei.

În anul  1934 în cartier  începe să funcţioneze şcoala primară mixtă Parcul Grecescu judeţul Ilfov, comuna Lupeasca, funcţionând sub această denumire până în anul 1953, între anii 1953-1954 poartă denumirea de şcoală elementară mixtă Parcul Grecescu. Între anii 1954-1955 se va numi şcoala Tudor Vladimirescu –canal din raionul Lenin oraş Bucureşti, iar între anii 1955-1957 va purta denumirea de şcoala de 7 ani, nr 144. Din 1963 poartă denumirea de Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 144.

Galerie foto

Scoala si gradinita Activitati Scoala altfel Scoala si gradinita