Scoala Gimnaziala Nr.10 Giurgiu
Giurgiu, Giurgiu

Prezentare

        Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 10 şi-a deschis uşile primei generaţii de elevi la 15 septembrie 1974.

      ,,Şcoala Nr.10 este locul unde elevii, cadrele didactice, părinţii vin cu plăcere pentru a-şi îmbogăţi orizontul ştiinţific şi cultural, unde se pot dezvolta prin mijloace moderne, unde pot comunica şi desfăşura activităţi interculturale şi de egalizare a şanselor. „Şcoala Nr. 10 din Giurgiu este, la prima vedere, o şcoală obişnuită, cu băncile de lemn de care ne amintim cu toţii şi cu panoul pe care sunt înscrise marile reuşite ale elevilor. Însă, dacă treci dincolo de zidurile şcolii şi îi cunoşti profesorii, descoperi o şcoală vie, centrată pe oameni, de pe băncile căreia elevii ies nu doar mai înţelepţi, ca dintr-o instituţie clasică de învăţământ, ci şi mai responsabili şi mai... buni. Ce învaţă elevii la Şcoala Nr. 10 din Girugiu? Învaţă, desigur, să scrie şi să citească, să rezolve ecuaţii, să cunoască trecutul, marile imperii, revoluţiile, care este cel mai înalt vârf montan din lume şi cum se obţin reacţiile chimice. Dincolo de toate acestea însă, învaţă că nu doar ei au nevoie de grija şi ajutorul celorlalţi, ci există şi oameni, de multe ori copii de vârsta lor, care le cer ajutorul. Învaţă că sunt folositori şi că de ei depinde, în ciuda vârstei fragede, în ce fel de lume vor trăi când vor fi mari. Cadrele didactice de la Şcoala Nr. 10 din Giurgiu au ales o profesie extrem de complexă, în care nu este suficient să aplici doar ceea ce ai învăţat din manuale şi culegeri, ci tot ceea ce ai deprins pe parcursul vieţii de la bunici, părinţi, din cărţi sau pur şi simplu din experienţele de viaţă”. Roxana Colisniuc- Fundaţia „Dinu Patriciu”
       Situată în partea de nord a municipiului Giurgiu, în cartierul Tineretului, şcoala noastră a apărut din necesitatea de a absorbi populaţia de vârstă şcolară. Dezvoltarea economică a oraşului Giurgiu şi crearea, în acea vreme, a unor întreprinderi în imediata apropiere (Întreprinderea textilă "Dunăreana"), care îşi recrutau forţa de muncă dintre locuitorii cartierului, sporirea populaţiei atrasă, atât din apropiere, cât şi din judeţe mai depărtate au fost factorii care au favorizat construirea unui nou local de şcoală în municipiu. Clădirea şcolii a fost construită între anii 1971-1974 şi cuprinde trei nivele (parter + două etaje), care aveau următoarea destinaţie: douăzeci de săli de clasă, două laboratoare, două ateliere şcoală (fete şi băieţi), cancelaria, biblioteca, birouri şi anexe. Curtea şcolii a fost amenajată astfel: în partea din faţă a şcolii s-a amenajat spaţiul verde şi o livadă, iar partea din spate a fost destinată sportului (două terenuri de handbal, unul de baschet, unul de volei).

        Începând cu anul şcolar 2005-2006, şcoala dispune de o modernă sală de sport, dotată corespunzător, în care elevii îşi desfăşoară activitatea sportivă aşa cum şi-au dorit dintotdeauna.

 

Galerie foto