Grup Scolar "Grigore Moisil" Bistrita
Bistrita, Bistrita-Nasaud

Dotări


          1. În anul şcolar 2008/9 am funcţionat cu 47 de clase (1200 de elevi) în 3 corpuri de clădire, într-un singur schimb, dimineaţa, de regulă între 7.00 şi 15.00. Corpul central a fost acceptabil pentru procesul de învăţământ, dar corpurile C şi A au necesitat reparaţii şi dotare.
        1. Atelierele sunt în procesul de reabilitare prin Programul Phare Vet şi nu vor putea fi utilizate decât prin 2010, dacă vom primi fondurile necesare, aşa că nu sunt utilizabile, elevii făcând practica la diverşi agenţi economici.
        2. Cantina şi internatul(fiecare cameră are 4 locuri, apă curentă) sunt utilizabile la parametri normali pentru aproximativ 120 de elevi.
        3. Sala de sport este în stare bună, iar terenul de sport a fost asfaltat în toamna lui 2008.
        4. În şcoala noastră există 5 reţele de calculatoare în serviciul elevilor, legate la Internet: trei performante (două obţinute de la Ministerul Învăţământului şi cealaltă printr-un Program Phare Vet). Calculatoarele din a patra şi a cincea sală au fost achiziţionate, prin eforturi proprii, cu sprijinul părinţilor şi de la veniturile şcolii. Merită menţionată utilizarea laboratorului AEL, din ce în ce mai mult, cu profesori calificaţi.
        5. Fiecare birou posedă cel puţin un calculator, procurat fie prin venituri extrabugetare, fie prin programul Phare.
        6. Prin programul Phare şcoala a fost dotată cu echipamente de bază şi specializate pentru domeniile mecanică şi construcţii(34 calculatoare performante, 4 xeroxuri, 1 videoproiector, 4 imprimante, etc).

Fiecare catedră, inclusiv biblioteca şi şeful maiştrilor au în dotare câte un calculator, unele catedre mai mari având şi imprimantă şi chiar scanner.

        1. Şcoala posedă o centrală telefonică cu 3 linii şi 24 numere interioare ce servesc la rapida circulaţie a informaţiei în interiorul instituţiei, precum şi la rapida ieşire în exterior, din orice punct, precum şi o linie de fax.
        2. Se impune menţionată activitatea de proiectare şi realizare a CDI-ului şcolii, în viziunea europeană acesta devenind „inima şcolii”. Deja o serie de clase şi profesori au realizat lecţii deosebit de interesante în acest centru, dovedindu-se util, deci, binevenit!
        3. Bibliotecă, cu 22 000 volume
        4. Cabinete medicale: medicină generală (un medic şi un asistent), stomatologie (un medic şi un asistent)
        5. Autovehicolele Şcolii de Şoferi sunt casate de mulţi ani, dar reparate mereu mai fac servicii şcolii, contribuind la aprovizionarea cantinei, etc. În septembrie 2008, am primit o Dacie Logan pentru Şcoala de Şoferi, promisă încă de anul trecut de d-l ministru al învăţământului, la vizita acestuia în şcoala noastră, în 5.05.2007(astfel că elevii noştri pot face Şcoala de Şoferi, categoria B)
        6. Clădirea centrală a şcolii

      • Oferta educaţională pentru absolvenţii de gimnaziu

Centrul de Documentare şi Informare al şcolii

Cabinetul primitor al psihopedagogului

    • Biblioteca cu 22 000 volume: -Sărbătorirea zilei lui Eminescu-