Scoala Gimnaziala "Alexandru Vlahuta" Focsani
Focsani, Vrancea

Prezentare

 

Școala Alexandru Vlahuță Focșani, inițial constuită ca o anexa a altei școli, este astazi un nume in elita scolilor vrancene.
Valoarea scolii este data de succesul elevilor la cele mai importante concursuri scolare, dar, mai ales, de reusita admiterii lor la colegiile de renume ale judetului. In spatele lor se afla profesionalismul si daruirea dascalilor preocupati permanent de obtinerea performantei.

Scoala cu clasele I-VIII Alexandru Vlahuta e amplasata in cartierul sud al municipiului Focsani.
Construita in 1978, initial, o anexa, functioneaza ca unitate de sine statatoare din anul 1979.
Scoala Alexandru Vlahuta isi propune pregatirea optima a elevilor astfel incat sa le asigure acestora o integrare in societate, iar scolii un renume.
Totodata, se doreste incadrarea elevilor si a cadrelor didactice in contextul exigentelor actuale ale invatarii permanente prin promovarea deschiderii fata de noutate si asumarea acesteia, a tolerantei in raport cu semenii.
Scoala Alexandru Vlahuta se preocupa pentru asigurarea unor conditii materiale bune care sa favorizeze un proces instructiv educativ de calitate.
Printe obiectivele scolii Alexndru Vlahuta putem enumera:
• - Capacitatea elevilor de adpatare si integrare in societate;
• - Abilitatea elevilor de a comunica eficient in situatii reale
- • Abilitate elevilor de a rezolva probleme , luarea unor decizii si posibilitatea de a-si exprima opiniile • sa poata sa-si valorifice propriile experiente de invatare;
-• Permanentizarea colaborarii cu institutii de cultura, sanatate, politie si biserica;
-• Intarirea relatiei de parteneriat cu primaria;
-• Contacte cu mass-media in scopul crearii imaginii scolii.Defilare pe orizontală: