Școala Gimnazială comuna Smeeni
Smeeni, Buzau

Prezentare

sp_a0487.jpg

 

Școala Gimnaziala Smeeni este situata la 18 Km de Buzău, accesul direct se face prin D.N. 2C şi D.J. 203 D. Comuna Smeeni se situează în Câmpia Călmăţuiului, subunitate din nord-estul Câmpiei Române. Satele aflate în componenţa comunei sunt: Smeeni, Albeşti, Moisica, Udaţi, Călţuna, Lucieni, Bălaia, Sălcioara. Smeeni este reşedinţa comunei. Unitatea administrativă se învecinează cu comunele Ţinteşti la nord, Cilibia la est, Pogoanele la sud-est, Brădeanu la sud, Mihăileşti la sud-vest, Gherăseni la vest, Costeşti la nord-vest.

Școala Gimnaziala Smeeni cu statut juridic are in subordine următoarele structuri:

  1. SO8 Smeeni
  2. GPN  Albești
  3. GPN Călțuna
  4. GPN Smeeni
  5. GPN Sălcioara

Răsfoind paginile „Monografiei comunei Smeeni”, datând din anul 1969, redactata de domnul Ion Ţigău, directorul Școlii din Smeeni în acea perioada, am aflat ca povestea școlii a început în anul 1864 din dorința localnicilor de a cunoaște, de a învăța, de a-si crea un viitor.

Pe atunci era o singura clasa de 30 de elevi care învățau cu un singur dascăl intr-un local simplu, acoperit cu stuf, folosind un program de învățământ simultan.

Centenarul școlii Smeeni, sărbătorit la 20 decembrie 1964, a prilejuit trecerea in revista a mersului învățământului in comună, in secolul sau de existenta.

La această data învățământul este individualizat pe clase paralele, iar cei 1750 de elevi învățau in cele 9 școli ale comunei.

Școala Smeeni poseda doua clădiri – una completată în anul 1956, iar alta cu etaj, construita in anul 1959 – ambele însumând 14 săli de clasa, cancelarii, laboratoare bine dotate cu material didactic pentru fizica, chimie, matematica, științe naturale geografie, material sportiv, precum si o camera pentru pioneri.

In satul Moisica a fost construita in anul 1965 o noua clădire de școala cu 2 săli de clasa.

In satul Sălcioara a fost reconstruit si extins localul împărțindu-se tot in doua săli de clasa.

Localul de școala din satul Bălaia a primit reparații capitale la zidărie si acoperiș (in ultimele doua sate, lucrările au fost executate in anul 1966 si respectiv in 1967, din contribuția voluntara).

De asemeni, școlile din satele Udați, Albești, Călțuna, Udații Noi si Lucieni dispun de spațiu necesar de școlarizare. Ultimul local de școala a fost reconstruit in anul 1968, tot prin contribuția voluntara.

In prezent, Școala Gimnaziala Smeeni folosește 4 localuri: Smeeni, Sălcioara, Albești, Călţuna.

Se folosesc cabinetele de specialitate (română, matematica, fizică, chimie, biologie, geografie, istorie, limbi străine, informatică, sala de sport).

Programul școlar se bazează pe competenţele elevilor. Ca structura de activitate se evidențiază proiectul educațional. Elevii participa la concursuri școlare, activități cultural educative, tabăra de matematica, expediția școlara. Se editează revistele școlare „Argument” și „Clar de suflet”.

Galerie foto

Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Activitate - 1 iunie Activitate - 1 iunie Activitate - 1 iunie Activitate - 1 iunie Activitate - 1 iunie Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani