Școala Gimnazială comuna Smeeni
Smeeni, Buzau

Prezentare

Începând cu data de 01.01.2022 adresa noului  site al școlii Gimnaziale Smeeni este: 

www.scoalagimnazialasmeeni.ro


 

Școala Gimnaziala Smeeni este situata la 18 Km de Buzău, accesul direct se face prin D.N. 2C şi D.J. 203 D. Comuna Smeeni se situează în Câmpia Călmăţuiului, subunitate din nord-estul Câmpiei Române. Satele aflate în componenţa comunei sunt: Smeeni, Albeşti, Moisica, Udaţi, Călţuna, Lucieni, Bălaia, Sălcioara. Smeeni este reşedinţa comunei. Unitatea administrativă se învecinează cu comunele Ţinteşti la nord, Cilibia la est, Pogoanele la sud-est, Brădeanu la sud, Mihăileşti la sud-vest, Gherăseni la vest, Costeşti la nord-vest.

Școala Gimnaziala Smeeni cu statut juridic are in subordine următoarele structuri:

  1. SO8 Smeeni
  2. GPN  Albești
  3. GPN Călțuna
  4. GPN Smeeni
  5. GPN Sălcioara

Răsfoind paginile „Monografiei comunei Smeeni”, datând din anul 1969, redactata de domnul Ion Ţigău, directorul Școlii din Smeeni în acea perioada, am aflat ca povestea școlii a început în anul 1864 din dorința localnicilor de a cunoaște, de a învăța, de a-si crea un viitor.

Pe atunci era o singura clasa de 30 de elevi care învățau cu un singur dascăl intr-un local simplu, acoperit cu stuf, folosind un program de învățământ simultan.

Centenarul școlii Smeeni, sărbătorit la 20 decembrie 1964, a prilejuit trecerea in revista a mersului învățământului in comună, in secolul sau de existenta.

   La această data învățământul este individualizat pe clase paralele, iar cei 1750 de elevi învățau in cele 9 școli ale comunei.

   În prezent Școala Smeeni posedă 3 clădiri– un corp cu etaj, construit in anul 1948 (8 săli de clasă, cancelarie, birou secretariat, birou director, birou bibliotecar. grupuri sanitare)

                 - sală de sport - construită 2007

                 - un corp nou dat in folosință în 2020 (7 săli de clasă, grupuri sanitare)

 Programul școlar se bazează pe competenţele elevilor. Ca structura de activitate se evidențiază proiectul educațional. Elevii participa la concursuri școlare, activități cultural educative, tabăra de matematica, expediția școlara. 

Galerie foto

Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Ora de chimie Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Târg de mărțișoare Activitate - 1 iunie Activitate - 1 iunie Activitate - 1 iunie Activitate - 1 iunie Activitate - 1 iunie Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Activitatea - HAI LA SCOALA Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani Scoala Gimnaziala Smeeni 150 de ani