Scoala Gimnaziala Nr.13 Sibiu
Sibiu, Sibiu

Prezentare

Motto: "Răni ducem izvoare -
Deschise supt haină
Sporim nesfârşirea
C-un cântec, c-o taină"
Lucian Blaga

Şcoala încearcă să sprijine pe toţi cei chemaţi să instruiască şi să fie instruiţi, să-şi dezvolte aptitudinile şi să-şi atingă ţelurile. 
Şcoala se situează pe malul Cibinului, în cartierul Terezian. În concordanţă cu posibilităţile şi cerinţele actuale ale învăţământului, şcoala are un program de funcţionare intr-un singur schimb cuprinzând în prezent 26 de clase şi având un număr total de 659 de elevi.

Anul școlar 1934-1935 este consemnat în documentele timpului "ca an de probă", școala fiind nou înființată.
Strădania personalului școlii și a părinților era prea mare, prea multe lucruri trebuiau înfăptuite. Dar toate s-au împlinit prin contribuția locuitorilor de atunci din cartierul Terezian și prin bunăvoința doctorului C. Angelescu, pe atunci Ministrul Instrucțiunii Publice.
De remarcat un lucru - preocuparea comitetului școlar de atunci, în înlocuirea ceasului din turnul școlii "care nu corespunde așteptărilor", cu unul "care să bată și să aibă o arătare mai pronunțată". Am folosit cuvintele vremii respective pentru parfumul arhaic, cu duioșie dar și cu respect față de asemenea preocupări. Ce bine ar fi ca un nou ceas să bată în turnul școlii, iar acesta sa devina un reper cunoscut al cartierului Terezian.

Galerie foto

cls preg despre CP despre CP cateva imagini cu activitatea la clasele pregatitoare 18 17 16 15 14 13 12 11 2 1 8 7 6 5 4