Şcoala Gimnazială Specială "Constantin Păunescu" Tecuci
Tecuci, Galati

Prezentare

  • Şcoala noastră are ca misiune reabilitarea, compensarea, recuperarea, socializarea, educarea şi integrarea copiilor cu cerinţe educative speciale, schimbarea modului în care aceştia sunt percepuţi în societatea românească.
  • Deviza noastră:E greu să înveți să mergi și, dacă ai reușit, trebuie să-ți alegi cu grijă calea!” 
  • Complexitatea soluţiilor educaţionale asigură un curriculum deschis bazat pe principiul normalizării, fiind centrat pe copil.
  • Obiective:
  • - Asigurarea instruirii şi educaţiei tuturor copiilor cu CES;
  • -Asigurarea de sanse egale in educatie copiilor cu CES;
  • - Creşterea calităţii serviciilor educaţionale oferite de şcoală;
  • - Diversificarea ofertei educaţionale a instituţiei;
  • - Asigurarea bazei materiale a şcolii care să permită recuperarea şi compensarea prin educaţie a copiilor cu dizabilităţi;
  • - Crearea condiţiilor pentru o bună legătură cu comunitatea locală

 

Instituţia s-a înfiinţat în anul 1956 sub denumirea de CĂMINUL ŞCOALĂ NR. 5 TECUCI,subordonată Ministerului Muncii şi Prevederilor Sociale, fiind destinată şcolarizării copiilor cu deficienţe mintale severe şi profunde.

În 1976 , instituţiei i se adaugă un nou corp de clădire, construit special pentru grupe cu număr mic de copii şi săli pentru terapii compensatorii.

După 1989, instituţia a fost subordonată Secretariatului de Stat pentru Handicapaţi şi abia din anul 1994 va fi subordonată Ministerului Educaţiei., respectiv Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, dată de la care începe o adevărată reformă a învăţământului special românesc.

În 1999 se schimbă denumirea instituţiei în ŞCOALA SPECIALĂ TECUCI, iar din 2012 în ŞCOALA GIMNAZIALĂ SPECIALĂ "CONSTANTIN PĂUNESCU"  TECUCI

Galerie foto

Fotografii Fotografii Fotografii Fotografii Fotografii Fotografii Fotografii Fotografii Fotografii Fotografii Fotografii Cabinet psihopedagogic 5 Cabinet psihopedagogic 4 Cabinet psihopedagogic 3 Cabinet psihopedagogic 2 Cabinet psihopedagogic 1 Lucrand la felicitari de primavara Atelier de creatie Lucrand la felicitari de primavara Atelier de creatie La Biblioteca Municipala Tecuci La Galeriile de Arta "Gh. Petrascu" Activitate de Ziua Unirii Activitate desfăsurata in cadrul saptamanii "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" Activitate desfăşurată împreună cu preotul şcolii Laborator biologie Activitate de Ziua Unirii Activitate de Ziua Unirii Activitate desfăsurata in cadrul saptamanii "Sa stii mai multe, sa fii mai bun" Activitate desfăşurată împreună cu preotul şcolii Laborator biologie Activitate de Ziua Unirii Activitate de Halloween Lucrari ale copiilor Scoala Gimnaziala Speciala "Constantin Paunescu" Tecuci Medalii competitii sportive foto activitati Foto activitati foto activitati Foto activitati