Scoala Gimnaziala Cosereni
Cosereni, Ialomita

Proiecte educaţionale

Proiecte in derulare:

In 2013 scoala noastra este gazda a patru proiecte inscrise in CAEJudetean, si anume:

1."Primavara in ochi de copil", ed. a II-a, ;

2."Sarbatoarea Pastelui -simbol al luminii , sacrificiului si purificarii" , ed. a V-a;

3."Fii fericit, copile!"( de  1 iunie-Ziua copilului), ed. a III-a;

4."Cantecul si dansul traditional intercultural", ed. a IV-a.

Pentru buna desfasurare a lor avem sprijinul financiar al Primariei Cosereni si a ONG World Vision International.

 

Intre iunie si decembrie 2007  s-a derulat in scoala noastra proiectul "Natura trenuie sa existe si maine", PGDS,  finantat in colaborare de MECT, organizatia World Vision si Consiliul local Cosereni.

Proiectul, scris in colaborare de Trifu Mihaela, prof. geografie, pe atunci directorul scolii( decedata in 2009), Neicu Elena, Dinu Elena si Stanica Carmen, invatatoare,  a  castigat concursul de proiecte pe tara, fiind finantat cu 33.100 lei de catre MECT, 3.600 lei de catre Consiliul local Cosereni si 2.500 lei de catre organizatia World Vision,  dar si locul I la concursul judetean de proiecte educative "Made for Europe", 2008. In proiect au fost implicati 67 de elevi. Ca parteneri am avut Consiliul local Cosereni- primar Radu Ion, World Vision- manager Mariana Bucurescu, Dispensarul medical uman- dr. Costin Eleonora si dr. Ciuncanu Dorina, Agentia pentru protectia mediului Ialomita-Oprescu Adrian, S.C. Miatrimex SRL Cosereni- Constantinidis Eftimie, Societatea agricola Cosereni- Andrei Marin, S.C. Andobig Comp SRL, Cosereni- Ion Alexandru si S.C. Gruia NBS SRL, Cosereni- Simion Niculae.

Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea spiritului ecologic la elevi prin desfasurarea de activitati extracurriculare.

Elevii au participat la crearea de pliante, afise si a unui banner publicitar de popularizare a proiectului, la realizarea unui punct informativ in scoala pe teme ecologice, la crearea materialelor necesare editarii unei brosuri pe teme ecologice, la amenajarea unui parc in curtea scolii, la o excursie de ecologizare a unor spatii de pe Valea Prahovei, dar si la sedinta finala de evaluare si prezentare a rezultatelor proiectului.

 

Proiecte in derulare:

In afara acestui proiect, se mai deruleaza si alte proiecte in colaborare cu Organizatia World Vision cu care avem parteneriat . Va dam cateva exemple de proiecte derulate:

1.   TITLUL PROIECTULUI- « CALATORIM PENTRU A  SOCIALIZA, DAR SI PENTRU A NE CUNOASTE CAPITALA TARII »-IUNIE 2007

2.  Titlul proiectului: " Mos Craciun vine cu daruri, intampinati-l cum se cuvine!"-decembrie 2007

3.  Titlul proiectului: " Craciunul  copiilor"-DECEMBRIE  2008

4. TITLUL PROIECTULUI : CONCURS JUDETEAN « SARBATOAREA PASTELUI -SIMBOL AL LUMINII , SACRIFICIULUI SI PURIFICARII » in parteneriat cu 28 de scoli din judet,  participante la concurs

5. TITLUL PROIECTULUI :  « SARBATOAREA PASTELUI -SIMBOL AL LUMINII , SACRIFICIULUI SI PURIFICARII » la nivelul scolii -2009

6.TITLUL PROIECTULUI : EDITARE ZIAR « VOCEA SATULUI » ;

 

Un alt parteneriat al scolii nostre este cel cu WECF prin  care cadrele didactice din  scoala au partcipat la trainingul pentru « Water Safety Plan » prin Organizatia WECF (Women in Europe for a Common Future) in oct. 2008, iar elevii s-au implicat in activitati de sensibilizare a opiniei publice asupra necesitatii pastrarii  curate a apelor si in activitati de diagnosticare a potabilitatii apei din comuna ;