Scoala Gimnaziala Cosereni
Cosereni, Ialomita

Prezentare

Scoala Gimnaziala Cosereni, Ialomita este una dintre scolile ale caror elevi au rezultate bune la invatatura, dupa cum o dovedeste si situatia repartizarii absolventilor  in licee.

Numarul elevilor si prescolarilor inscrisi este de 397 elevi si prescolari.

Colectivul este format din 29 cadre didactice, toate calificate.

Majoritatea cadrelor didactice sunt titularii scolii.

In scoala nostra functioneaza:

-  5 educatoare- 5 profesori pentru invatamantul prescolar( 3 PIP gr. did.definitiv,2 PIP gr. did.I) si 1 educatoare , gr. did. I, pensionar;

-  7 invatatoare- profesori pentru invatamantul primar (1 PIP gr. did. definitiv, 6 PIP gr. did. I) ;

- 16 profesori- 4 prof. debutanti, 1 prof. gr. did. definitiv, 3 prof. gr. did. II, 8 prof. gr. did. I.

Cadrele didactce sunt interesate de continua lor perfectionare, atat prin grade didactice, cat si prin cursuri de perfectionare. Totodata, unele dintre ele au urmat cursuri de reconversie profesionala. Nu exista cadre didactice necalificate.

Prima institutie de invatamant, numita Scoala Primara Rurala, a luat fiinta in 1905 din initiativa unor proprietari locali: Dobre Ionescu si tatal sau Ionita Radu Sava.

In perioada interbelica (cca. 1933), la Scoala Elementara de 7 ani erau inscrisi peste 60 de elevi cu varsta de 7-8 ani, repartizati in doua clase I, insa putini erau cei care ajungeau pana in clasa a VII-a.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, scoala a ajuns inchisoare pentru prizonierii rusi, apoi nemti.

Incepand cu 1948, prin procesul de nationalizare declansat pe regimul comunist, se vor amenaja sali de clasa in casele unor familii: Ionescu Gheorghe, Poenaru Gheorghe, Grigore D. Constantinescu.

In catunul Patrimea, ce devine parte integranta a comunei incepand cu 1950, prima scoala fusese construita in 1937, avand o singura sala de clasa.

Cladirea noua a fost inceputa prin 1962, cu sprijinul primarului Teodorescu Toma, pentru ca in 1974 sa se construiasca etajul, iar in 1975 sa se finalizeze o extindere care are inca patru sali de clasa si doua dependinte.

Dintre cadrele didactice care au trudit la educarea elevilor de-a lungul vremurilor sunt de amintit preotii Scarlat Zamfirescu(1904-1932), Gheorghe Popescu (1859-1928), invatatorii Irina si Scarlat Marin, Alexandru si Lucretia Popescu (peste 30 de ani de predare incapand cu perioada interbelica), Mihaescu Natalia, Nitescu Constantin, dar si profesorii Istrate Rada, Popa Aurelia, Spermezan Elena, Anghel Stela, Ionescu Stefan, Stan Toma, Andrei Cezar, Tornea Ion, Mihalteanu Dan, Damian Victoria si multi altii.

 

Galerie foto