Scoala Gimnaziala Timboiesti
Tamboesti, Vrancea

Prezentare

MOTTO: „ Educatia inseamna putere, stiinta reprezinta libertate"

Şcoala cu clasele I-VIII Tîmboeşti se află în centrul comunei Tîmboeşti din judeţul Vrancea. Aceasta este unitate cu personalitate juridică şi are ca structuri o şcoală cu clasele I-VIII, o şcoală cu clasele I-IV, două grădiniţe cu program normal.

Şcoala noastră va asigura tuturor elevilor o educaţie de calitate prin centrarea învăţării pe elev prin utilizarea unor metodologii noi de lucru şi abordarea educaţiei din perspectiva serviciilor comunitare prin implicarea părinţilor şi a reprezentanţilor comunităţii în pregătirea şi evoluţia în carieră a elevilor prin valorificarea tradiţiilor locale , în raport cu nevoile comunitare.

 

Primele activitǎţi şcolare s-au desfǎşurat în satul Tîmboeşti încǎ de la sfârşitul secolului XVII, într-un local improvizat, pe lângǎ biserica veche, iar cei ce conduceau lecţiile erau preoţii respectivi.

În anul 1887, apare primul cadru didactic cu pregǎtire specialǎ de învǎţǎtor.

În anul 1889 se construieşte primul local de şcoalǎ cu 2 sǎli de clasǎ. În anul 1909 se ataşeazǎ prin extindere a treia şi apoi în 1923 cea de a patra salǎ de clasǎ.

La şcoala din Tîmboeşti învǎţau şi elevi din satele vecine Slimnic, Trestieni şi Bordeşti de Jos.

În anul 1961, "Gimnaziul unic Tîmboeşti" îşi ia denumirea de şcoalǎ elementarǎ de 7 ani.

Trecându-se   la generalizarea învǎţǎmântului de 8 ani, în 1965, absolvǎ prima promoţie cu 8 clase.

Fiind o şcoalǎ cu bune rezultate pe linie instructiv-educativǎ, încadratǎ cu invǎţǎtori şi profesori bine pregǎtiţi, dotatǎ cu material didactic corespunzǎtor este propusǎ şi se realizeazǎ, trecerea la învǎţǎmântul de 10 ani.

Creşterea numǎrului de elevi şi devenind şcoalǎ coordonatoare, se impunea cu stringenţǎ, construirea unui local nou de şcoalǎ în centru civic al comunei.

Cu sprijinul Inspectoratului şcolar Vrancea şi a organelor administrative judeţene şi locale, s-a hotǎrât construirea actualului local de şcoalǎ cu etaj.Noul local a fost dat în folosinţǎ în 1970, unde învaţǎ şi elevi de etnie rromǎ, care în ultimii ani, constituie chiar marea majoritate a populaţiei şcolare.

Galerie foto

imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini de la spectacolul zilei internationale a rromilor imagini tabara de vara imagini tabara de vara imagini tabara de vara