Scoala Gimnaziala Albestii de Muscel
Albestii de Muscel, Arges

Proiecte educaţionale

Scoala Gimnazială nr.1 Albeștii de Muscel a participat activ in cadrul Proiectului național ” Economia bazată pe cunoaștere”, proiect care a derulat în scoala noastră în perioada 2005- 2013. În cadrul acestui proiect elevii au participat activ la competițiile e-vacanța, in perioada vacantelor scolare , când au realizat diferite activități sub îndrumarea profesorilor: Dobrescu Frăguța, responsabilă cu activitatea proiectului, Bizon Marcelică, directorul școlii, Iorga Mirela și Manta Eugen.

ACTIVITATEA 1- e-Poveşti

Aici veti găsi o suită de creaţii originale, produse de copii de diferite vârste. Pornind de la teme literare cunoscute, micii autori au dat naştere unor producţii originale, emanate din colaborarea succesivă a mai multor „scriitori”. Copiii au dat dovadă de multă imaginaţie, spirit creativ şi au făcut, totodată, un exerciţiu de comunicare cu colegii şi colaboratorii lor în ale scrisului.

ACTIVITATEA 2- Desene pe monitor

Aici puteţi admira cele mai reuşite desene şi lucrări grafice realizate de elevi din clasele I-V, cu ajutorul calculatorului. Abordând o paletă largă de teme, de la şcoală, familie, la calculatoare şi internet, tinerii graficieni au demonstrat că stăpânesc mijloacele tehnice moderne şi au dat măsura talentului lor artistic.

ACTIVITATEA 3 - Graffitti pe monitor

Ca urmare a unui exerciţiu colaborativ de grafică pe computer, puteţi vedea aici cele mai spectaculoase realizari ale copiilor din clasele I-V. Bucuroşi că pot să-şi exprime astfel ideile creative, participanţii la această activitate au propus producţii artistice cu adevărat interesante. Nu ezitaţi să faceţi cunoştinţă cu tinerele talente.

ACTIVITATEA 4 - Concurs de animaţie

Elevii claselor I-VIII au răspuns prezent unei provocări artistice interesante. Dând dovadă de inventivitate şi agerime, copiii au propus o serie de creaţii de animaţie, realizate cu ajutorul aplicaţiei Pivot. Ce a rezultat din acest experiment inedit, puteţi admira chiar aici.

ACTIVITATEA 5 - Şcoala mea, comunitatea mea

Aici puteţi vedea cum au înţeles copiii să reflecte comunitatea din care fac parte în prezentări interesante şi de impact. Tot aici puteţi afla cum au contribuit elevii la popularea paginii şcolii lor din cadrul portalului www.ecomunitate.ro.

ACTIVITATEA 6 - Comunitatea mea în lume

Elevii şi profesorii implicaţi în proiectul e-VACANTĂ! au realizat o serie de fotografii relevante din comunitatea din care fac parte. Pentru ca aspectele surprinse prin obiectiv să aibă o mai mare popularitate, aceste imagini au fost încărcate într-o bază publică de imagini, fiind accesibile oricui. Gasiţi aici o colecţie cu cele mai sugestive cadre surprinse de participanţi.


ACTIVITATEA 7 - Micii jurnalişti

Aici puteţi consulta cele mai atractive produse jurnalistice elaborate de elevi, sub coordonarea cadrelor didactice: reportaje, interviuri, articole, anchete, editoriale – pe teme diverse, relevante pentru mediul rural şi mic urban. Creaţiile micilor jurnalişti au fost distribuite la nivelul comunităţii în cadrul unui buletin informativ local. Iată rezultatele.

ACTIVITATEA 8 - Cercetaşi pe internet

Copiii au înţeles importanţa informării şi a documentării pe Internet. Acest lucru e întărit şi de faptul că elevii din ciclul primar au participat, recent, la activităţi de acest fel. Rezultatele - prezentări, imagini, filmuleţe, extrase, citate, descrieri etc. - le puteţi vedea chiar aici.

Raport final

Profesorii scolii au participat  in cadrul proiectului la tabere de creație, schimburi naționale de experiență, conferinte naționale.

Exemplu:

In 2009, prof. Dobrescu Frăguta a participat la tabara de creație de la Sinaia, unde a desfășurat activități în vederea participării la concursul de proiecte interdisciplinare inovative si la concursul de prezentări Movie Maker.

In 2009, prof. Dobrescu Frăguta a participat la Schimburi naționale de experiență, la Târgoviște, unde a realizat proiecte interdisciplinare, in colaborare cu alți profesori din țară.

în cadrul proiectului EBC au fost organizate două serii de concursuri pe proiecte curriculare , ale căror rezultate se găsesc pe paginile portalului www.ecomunitate.ro.

Din scoala noastră au participat cu proiecte, la acest concurs, următoarele cadre didactice:

Dobrescu Frăguța- 2 proiecte

Bizon Marcelică- 2 proiecte

Nae Raluca Evelina- 1 proiect

Sain Loredana- 1 proiect

In cadrul scolii au derulat proiecte scolare, iar materialele au fost încărcate pe paginile  Wiki atât de catre elevi cât si de catre profesori.

Ex: Sănătatea e totul, Micii jurnalisti, Sănătatea pământului, sănătatea noastră. Casa noastră, frumoasa planetă albastră, Violența un răspuns la neadaptare, Aplicațiile matematicii în viața reală, Chimia, stiinta care tine la etichetă( coc. procentuală). Frumusețile țării mele.

De asemenea au fost derulate activitățile din cadrul parteneriatelor cu comunitatea locală: dispensar, biserică, poliție, consiliu local.