Scoala Gimnaziala "I.Gh.Plesa" Almaj
Almaj, Dolj

Prezentare

SCURT ISTORIC

Clădirea şcolii cu clasele I-VIII "Ion Gh. Pleşa" Almăj a fost construită în trei etape.

În anul 1764 a fost construită casa-cula boierilor Poenaru având, la parter un hol şi o sufragerie mare, iar la etaj două camere. În urma unui incendiu etajul a fost distrus, rămânând parterul care a fost recondiţionat. În anul 1910, cula a fost donată comunei cu destinaţia şcoală. Sala a fost transformata in punct muzeistic şi i s-au adaugat două săli de clasă.

În anul  1938 şcoala s-a extins cu încă patru săli, o cancelarie şi un culoar, iar în anul 1975 s-au facut lucrări de racordare la reţeaua de apă, s-a construit un laborator de fizica-chimie, o seră didacti-experimentală şi o centrală proprie pentru asigurarea incălzirii claselor cu combustibil lichid (pacurină). Toate acestea s-au realizat printr-un efort deosebit şi o muncă tenace a colectivelor didactice şi a părinţilor din acea perioadă de timp. Astăzi, şcoala funcţionează în cinci săli de clasă, laborator, având în incinta şcolii punctul muzeistic - CULA „BARBU POENARU” – pe care o considerăm o emblemă a şcolii noastre. Este necesară recuperarea celor 22 de medalioane aflate pe tavanul şi pereţii culei, medalioane cu subiect laic, toate încadrate cu o structură de gips si câlţi, făcute manual.

STRUCTURA ȘCOLII

Şcoala are următoarele structuri şcolare:
- Gradiniţe cu program normal: Almăj , Bogea, Şitoaia;

- Şcoli cu clasele I-IV: Bogea, Şitoaia;

- Şcoala cu cls I-VIII "Ion Gh. Pleşa" Almăj care are 5 săli de clasă.

Galerie foto

scoala Dansuri Craciun Dans Dansuri Serbare 1 Decembrie Serbare 1 Decembrie Ziua nationala a Romaniei  Școala Șitoaia Dansuri Craciun Dans Dansuri Serbare 1 Decembrie Serbare 1 Decembrie Ziua nationala a Romaniei  Serbare 1 Decembrie Serbare 1 Decembrie Ziua nationala a Romaniei  Cadou Cadouri Craciun Școala Bogea Grădinița Sitoaia Prezentarea diplomelor Cadou Cadouri Craciun Școala Bogea Grădinița Sitoaia Prezentarea diplomelor scoala