Scoala Gimnaziala ,,Nicolae Iorga"Bacau
Bacau, Bacau

Regulament

Şcoala "Nicolae Iorga" funcţionează după Regulamentul de organizare şi funcţionare al învăţământului preuniversitar completat cu Regulamentul de ordine interioară al şcolii.

Norme de securitate pentru elevi

Norme de securitate pentru elevi în activitatea şcolară

Elevii au obligaţia să respecte normele de securitate dezbătute în prima oră din semestru la disciplinele a căror activitate presupune un risc sporit de pericol, accidentare.

Elevii au obligaţia sa respecte cu stricteţe regulile de prevenire a accidentelor şi de securitate în activităţile de laborator: chimie, fizică, biologie, informatică, la sala de sport sau pe terenurile de sport prevăzute cu coşuri de baschet si porţi de fotbal.

În sala de curs, elevii au următoarele obligaţii:

-      să nu se urce pe mese, scaune, pe pervazul geamului, să nu se aplece pe geam, periclitându-şi viaţa;

Pe coridoare, elevii trebuie să respecte următoarele reguli de securitate:

-      elevii se vor deplasa fără să fugă, nu vor împinge colegii, nu le vor pune piedică, nu au acces la tabloul electric sau la hidrant, nu vor umbla la întrerupătoarele electrice defecte, ci vor anunţa defecţiunea mecanicului şcolii;

-      pe scările de acces, elevii vor urca (coborî) în mod civilizat, nu se vor împinge şi nu vor pune piedică colegilor şi nu se vor apleca peste balustradă;

-      în curtea şcolii, elevii au obligaţia de a se comporta civilizat, de a nu îmbrânci colegii mai mici sau mai mari, de a nu se caţăra pe porţile de fotbal, pe panoul de baschet sau pe garduri.

Elevii au obligatia de a veni la scoala in uniforma ca semn distinctiv al unitatii noastre scolare, ceea ce ofera o masura de securitate in plus atat in scoala, cat si in afara scolii. Nepurtarea uniformei la cursuri se considera abatere disciplinara si atrage sanctiunile conform regulamentului de ordine interna.

Elevii au obligatia de a manifesta un comportament civilizat folosind un limbaj decent in relatiile cu colegii, cadrele didactice, tot personalul scolii, parintii si vizitatorii scolii noastre. Actele de violenta fizica sau verbala sunt interzise.

Elevii au datoria:

-      de a manifesta respect pentru celegii lor si pentru tot personalul scolii;

-      de a manifesta respect pentru procesul instructiv-educativ;

-      de a fi toleranti cu colegii;

-      de a contribui la pastrarea sau chiar ridicarea, prin comportament si rezultatele obtinute, a renumelui scolii noastre in viata scolara din Bucuresti.

Elevii au obligatia de a pastra curatenia in salile de clase, pe culoare, in laboratoare, in curtea scolii si grupurile sanitare.

Elevii au obligatia de a nu deteriora in niciun fel spatiile si bunurile pe care scoala le detine si care le-au fost puse la dispozitie pentru a se dezvolta comportamental, intelectual si emotional.